вторник, 01 февруари 2022, 17:00 ч.

Любопитно

Десетте най-големи производители на строителна техника в света

BNews.bg

Десетте най-големи производители на строителна техника в света

Продажбите за 2019 г. достигнаха рекордните 202,7 млрд. лева, според последната „Жълта таблица“- годишна класация на производителите на строителна техника в света по данни за продажбите. Тази цифра е с 10% по-висока в сравнение с предишната таблица, която показва, че комбинираните продажби на оборудване на 50-те най-големи производители на оригинално оборудване са възлизали на 184 млрд. лева. през 2018 г. Продажбите на „Жълтата таблица“ за първи път надхвърлиха 200 млрд. лева.

Едва ли има човек, който да не е наясно колко важни за съвременното строителство са двата най-важни компонента, а именно качествените строителни материали включително и материалите за сухо строителство от една страна и строителната техника от друга. Тези два елемента са взаимосвързани и допълващи се във всички строителни процеси.

По-долу са представени десетте най-големи световни производители на строителна техника за 2019 г:

1. Caterpillar

Водещият световен производител на строителна техника го направи отново. Базираната в Съединените щати компания „Caterpillar“ е начело в класацията по продажби. Само на тази компанията се падат над 16% от общите продажби в таблицата.

2. Komatsu

„Komatsu“ запазва традиционната си позиция на втори по големина производител на строителна техника. През 2019 г. продажбите на индустриалния гигант се увеличиха. Системата за независим превоз на товари на компанията е част от нейния фокус върху "интелигентното строителство", като много от електрическите самосвали от ултрависок клас 930E наскоро бяха тествани в голяма мина в Бразилия. Всичко това в комбинация със след продажбеното обслужване и продажбата на резервни части за Komatsu затвърдиха мястото на компанията в тази класация.

3. John Deere

Благодарение на закупуването на „Wirtgen Group“ през миналата година „John Deere“ скочи от девето на трето място в списъка, което е нечувано изкачване в първата десетка. Благодарение на силните продажби, както на „John Deere“, така и на марките на „Wirtgen“, включително „Benninghoven“, „Kleemann“, „Vogele“ и „Hamm“, компанията запазва третото си място и тази година.

4. XCMG

Въпреки силното изкачване на „Sany“ в класацията, „XCMG“ запазва преднината си пред китайския си конкурент, като се изкачва до четвърто място. „XCMG“, която има разнообразна продуктова гама, все повече се фокусира върху развитите пазари като Северна Америка и Европа, за да увеличи продажбите си. Много други големи китайски производители на оригинално оборудване правят същото.

5. Sany

„Sany“ е компания, базирана в Китай. След силното процентно увеличение на продажбите на строителна техника през 2019 г. се придвижва нагоре в таблицата до номер пет. Класирането на компанията на пето място в „Жълтата таблица“ е най-високото, което тя някога е заемала.

6. Volvo CE

„Volvo Construction Equipment“ („Volvo CE“) падна от пето на шесто място в класацията. Те поеха ангажимент в бъдеще да произвеждат само компактни електрически товарачи и багери, а не традиционните алтернативи с дизелов двигател.

7. Hitachi

Продажбите на строителна техника на японската компания „Hitachi“ възлизат на 8,9 млрд. лева, което представлява намаление спрямо миналогодишните 8,9 млрд. лева и спад от четвърто на седмо място. Въпреки че Северна Америка не изостава много, Япония продължава да бъде най-важният географски регион за продажбите на компанията.

8. Liebherr

„Liebherr“ отбеляза здравословен ръст в продажбите на строителна техника, но остана на осмо място в списъка. Почти всички региони отбелязаха увеличение на продажбите, като в Европа (особено в Германия, Франция, Испания и Дания), се наблюдава значително увеличение. От друга страна, за Северна Америка се твърди, че е постигнала най-значителен ръст.

9. Doosan

Базираната в Южна Корея „Doosan“ остава на девето място в тазгодишната класация. Подобно на повечето производители на оригинално оборудване, компанията инвестира усилено в нови технологии. По време на демонстрация в Южна Корея в края на миналата година компанията представи решението за управление „Concept-X“ за което се твърди, че автоматизира всички опасни строителни работи.

10. Zoomlion

„Zoomlion“, китайска компания, е ново попълнение в челната десетка, като се изкачи от 13-то място миналата година. Сред многобройните продукти на компанията са багери, булдозери, оборудване за достъп, продукти, свързани с бетона, и сондажни платформи.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари