понеделник, 11 април 2022, 13:30 ч.

В условията на санкциите срещу Москва

Турция създава авиокомпания само за руски туристи

BNews.bg

Турция създава авиокомпания само за руски туристи

Турските власти одобриха триетапна пътна карта за привличане на руски туристи в страната в условията на санкциите срещу Москва, вкл. и по отношение на въздушния транспорт. И по-специално планира се създаването на нова авиокомпания за чартърни полети до турските курорти, пише вестник "Сабах", циитран от Интерфакс.

"Изострянето на конфликта между Русия и Украйна доведе до проблеми в турския туристически сектор, тъй като и двата пазара бяха много важни за бизнеса. Министерството на културата и туризма, Министерството на транспорта, както и Министерството на финансите и финансите в тази ситуация одобри триетапна пътна карта за привличане на туристи от Руската федерация, включително създаването на нова авиокомпания в близко бъдеще", пише вестникът.

Според вестник "Сабах" авиокомпанията ще бъде базирана на летището в Анталия. Самолетите ще изпълняват полети само между руски градове и курорти в Турция.

"Благодарение на тази авиокомпания ще бъде възможно да се привлече допълнителен милион руски туристи", пише вестникът.

Освен това Turkish Airlines се договори с туроператори от Руската федерация да им предоставят пакети от места за полети.

"Според властите, като се вземат предвид полетите на Pegasus Airlines, някои руски авиокомпании и пакетите от места в Turkish Airlines, Турция ще може да привлече поне 2 милиона пътници от Русия", пише "Сабах".

Според изданието, като част от пътната карта властите обсъждат отпускането на заем на обща стойност 300 милиона долара на туроператорите ANEX Tour, Pegas Touristik и Coral Travel за подкрепа на бизнеса в контекста на изострената ситуация в Украйна. Очаква се пакетът за подкрепа за туристически компании да бъде обявен в началото на май.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари