петък, 13 май 2022, 10:00 ч.

Aктуална информация

Засилени проверки на МВР във връзка с абитуриентските балове

BNews.bg

Засилени проверки на МВР във връзка с абитуриентските балове

Проведени са срещи с ръководствата на училищата, с представители на охранителните фирми, които се грижат за сигурността в училищата, съобщи МВР на брифинг във връзка с мерките за предстоящите абитуриентски балове.

"Проведени са срещи-беседи както с ученици, така и с техните родители във връзка с планираните екскурзии, за да се организира безопасното предвижване на абитуриентите, свързани с колони от автомобили. Напомняме на абитуриентите за управлението на моторно превозно средство след употреба на алкохол или наркотични вещества и какви са последиците. Организирани са срещи с регионалните управления на образованието и с Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" по отношение на организираните пътувания, като се инструктаж на водачите на превозните средства, с които се превозват учениците", заяви Мария Ботева от отдел "Пътна полиция".
По думите ѝ в момента предвид матурите в много от дните, в които учениците не учат, те участват в различни организирани прояви.

"Правят се контролни проверки на водачите на автобуси и микробуси. Призовавам абитуриентите да не се показват през прозорците или други отвори", допълни Мария Ботева.
Съставени са протоколи за предупреждение към абитуриенти, съставени са 102 актове. На място са установени 3 нарушения за алкохол, 232 за скорост.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари