сряда, 18 май 2022, 12:00 ч.

С какво ще ви плени?

Румъния – в сърцето на Трансилвания

BNews.bg

Румъния – в сърцето на Трансилвания

Ако искате да излезете на пътешествие извън пределите на България, но не прекалено далече, туроператорите предлагат интересни и изгодни оферти за екскурзия до Румъния. Резервирайте разходка с автобус, тръгващ от България до забележителни места в нашата съседка, и направете престоя си незабравим.

Екскурзии с автобус

С какво ще ви плени Румъния?

Румъния е известна със своите средновековни замъци, църкви, гъсти гори и прекрасни пейзажи. Столицата Букурещ е наричана още “Малкия Париж” и съчетава в себе си запазената история и модерния прочит на двадесет и първи век.

Румъния ще ви плени със загадъчна, мистична история. Няма как да не сте чували историята за Влад Цепеш познат на всички като граф Дракула. Историята на Влад вампира предизвиква интереса на милиони туристи да посетят Трансилвания, за да научат повече за него. Той е роден в средновековния Сигишоара – град в Трансилвания, откъдето започва историята му. Къде е погребан, както и дали историята е мит или истина, остават неизвестно и до днес. Трансилвания е в централна Румъния и е заобиколена от Карпатите. Именно природните особености правят тази дестинация още по-предпочитана за екскурзия. 

Какви забележителности трябва да посетите?

Румъния има много какво да предложи на тези, които са я избрали за своята екскурзия и да се запознаят със забележителностите ѝ, споделят от Бояна-МГ. 

Замъкът Пелеш е разположен в град Синая, в подножието на Карпатите. Разположен на средновековен път, замъкът свързва историческите области Трансилвания и Влахия. Наименованието му идва от река Пелеш, която се намира в близост до замъка. Построен през 1873г., той до ден днешен е сред забележителностите, запазени и отворени за посетители. Замъкът притежава скулптури, живопис, доспехи, оръжия, изделия от злато и сребро.

Замъкът Бран е отново в Трансилвания и е познат още като “Замъкът на Дракула”. В миналото свързван като негова крепост, в днешно време е музей. Всички организирани екскурзии с автобус го включват като задължителна дестинация. 

Автентичността на трансилванския град Брашов го прави предпочитана дестинация за екскурзия с автобус. В атмосферата доминират бароковият стил и множеството църкви. 

Биертан е село в Трансилвания, което отново е част от ЮНЕСКО. Като най-характерно за него е, че е саксонско село с укрепени църкви.

Сибиу е градът в Румъния, който е първи по създаването на:

  • театър; 

  • зоопарк; 

  • аптека; 

  • първа хомеопатична лаборатория в световен мащаб. 

Сред местата, които си заслужава да посетите по време на вашата екскурзия е Piata Mare – големия площад. Там можете да разгледате двореца Брукентал, който се води първият музей в страната. Организирани посещения с автобус биха ви отвели до това невероятно кътче.

Защо да изберете пътуване с автобус?

В днешно време до Румъния можете да пътувате по всевъзможен начин – чрез кола, самолет, дори ферибот, но най-очарователния и вълнуващ начин за вашата екскурзия е пътуване с автобус. Истината е, че само по този начин можете истински да се насладите на прекрасните природни забележителности – красивите пейзажи, гъстите гори и острите заснежени върхове на Карпатските планини. 

Организираната екскурзия с автобус има определен маршрут, включващ най-големите забележителности, които си заслужава да се видят. Освен това има екскурзовод, който подробно предоставя информация, която надали бихте научили сами.

Екскурзията с автобус, за разлика от пътуването със самолет, е по-бавно средство за транспорт, но за сметка на това можете да видите много повече места, отколкото при самолетния полет. 

Трансилвания със сигурност може да се определи като сърцето на Румъния, заедно с богатата си история и красиви места. 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари