четвъртък, 14 юли 2022, 14:00 ч.

ГЕРБ:

Безсмислено е да се бавят мандатите, трябват избори

BNews.bg

Безсмислено е да се бавят мандатите, трябват избори

Безсмислено е да се бави конституционната процедура по връчването на проучвателните мандати за съставянето на правителство в рамките на този парламент. Трябва да се отиде на избори като най-доброто време за това е началото на октомври.

В това бе категорична шефката на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти. Малко по-рано тя и колегата ѝ Томислав Дончев се срещнаха с президента Румен Радев пред когото обявиха, че няма да излъчват премиер за втория мандат и директно му го връщат. Държавният глава пък заяви, че ще свика консултации с партиите за третия мандат още утре. След тях той ще реши и на коя партия да го връчи.

Обсъдихме предизвикателствата в следващите няколко дни. Говорихме и за спешните законодателни решения, които предполагам, че утре ще продължим да обсъждаме, каза Атанасова за разговора с президента, който от ГЕРБ проведоха на закрити врата.

Няма промяна в нашата позиция. Ние считаме, че този парламент се е изчерпал. Не може да се намери формула за подкрепа в рамките на 47-ия парламент и ежедневната агония с това, че няма кворум дори за заседания на парламента, е съвсем очевидна. В този смисъл всяко бавене на конституционната процедура, е напълно безсмислено, категорична бе Атанасова. Тя подчерта, че ГЕРБ ще съдейства през парламента да минат закони, които са “адекватни на дневния ред на обществото”. Припомни, че вчера са подкрепили 3 ратификации, свързани с плана за възстановяване.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари