четвъртък, 21 юли 2022, 13:00 ч.

Сформират кризисен щаб

Румъния ограничава ползването на питейна вода

BNews.bg

Румъния ограничава ползването на питейна вода

Някои местни администрации в Румъния ще наложат ограничения върху използването на питейна вода.  Това каза министърът на околната среда, водите и горите Таньош Барна.

Според него кризисен щаб на правителството ще наблюдава засегнатите от суша райони и ще предприема действия в населените места, където има недостиг на питейна вода.

„Има много населени места, където питейните водоснабдителни системи са изградени за нормално потребление, без питейната вода да се използва за други цели: напояване, промишлени нужди, басейни или поливане на градини. Особено в този период трябва да сме отговорни и да се грижим за този ресурс“, посочи министърът.

Той информира още, че на вчерашното правителствено заседание е призовал стопаните да не палят земеделски земи, защото опасността от пожари е голяма.

„Това е изключително опасен период и не трябва да изпадаме в позицията на Испания, Гърция и Франция. Нашите гори са от друг тип, няма същата опасност от горски пожари на много големи площи, но трагедии могат да се случат“, предупреди Барна.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари