четвъртък, 21 юли 2022, 12:30 ч.

Любопитно

Ръководство за размера на пелените

BNews.bg

Ръководство за размера на пелените

Всеки ден новородените бебета могат да генерират от 10 до 12 мръсни пелени, които намаляват до шест-осем пелени в детска възраст. Предвид цялото това количество пишкане и акане, намирането на подходящия размер за Вашето дете е от решаващо значение. Не искате да има течове от твърде хлабав колан или твърде тесни дупки за крачетата!

Въпреки това не съществува универсално ръководство за измерване на пелените, което е жалко за новите родители. Размерите варират за различните бебета, точно както е при дрехите и обувките, и се определят по-скоро от теглото, отколкото от възрастта. Преди да отидете в магазина, разгледайте нашите съвети за размери на пелените, за да получите обща представа.

Избор на правилния размер на пелените

През дните, в които бебето Ви ползва пелени, ще преминете през много различни размери. Вероятно ще започне с пелени "Новородено", които са предназначени за бебета с тегло под 4 килограма. Но много бързо малките бебета преминават към памперси размер 2, които са подходящи за деца с тегло от 4 до 8 килограма. Някои марки, като Huggies, предлагат пелени "Preemie" за недоносени бебета с тегло под 2,7 килограма. Някои родители предпочитат пелени, които имат допълнителна разтегливост, за да се адаптират към бързия растеж на новороденото. За да улесните грижите за пъпната връв, търсете модел, който има изрязан U-образен отвор. Попиваемостта не е от голямо значение при новородените, тъй като те правят доста бъркотии и се сменят често.

Изискванията на бебето към пелените се променят, когато то расте и става по-активно. Те ще започнат да преминават към различни размери, повечето марки предлагат пелени в размери от 1 до 6. Тъй като по-изцапаните пелени изискват минимално протичане, намирането на идеалната форма е особено важно след започването на твърда храна около 5-8 месеца. Според говорител на Pampers, с увеличаването на размера пелените ще имат по-абсорбиращи материали.

Повечето деца носят памперси, докато навършат две-три години. На тази възраст малчуганът Ви ще се движи много, така че търсете пелени със здрави връзки и голяма разтегливост. Освен това сменяйте пелените често, за да избегнете обрив от пелени, който може да се появи, когато детето се движи. Някои марки, като Pampers, дори произвеждат пелени размер 7 за малки деца с тегло над 18,5 килограма.

Таблица за размера на пелените за бебета

Макар че размерите варират според производителя, тази таблица за размери на пелените може да се използва за справка. Разбира се, родителите трябва да експериментират с различни марки и стилове, за да видят кое е най-подходящо за тях.

   Размер на пелените за бебета:

- Пелените за новородени: 4 кг и по-малко

- Размер 1 - 3-6 кг

- Размер 2: 5-8 кг

- Размер 3: 7-12 кг

- Размер 4: 10-16 кг

- Размер 5: 14-18 кг

- Размер 6: 17 кг и повече

- Размер 7: 18,5 кг и повече (предназначени за по-големи деца, някои марки, като Pampers, продават пелени с размер 7).

Както можете да видите, теглото на някои бебета е по средата на два размера. В този случай, когато избирате пелени, имайте предвид типа на тялото на бебето си. Едно по-тънко и по-дълго бебе например може да се възползва от по-малкия размер, докато едно по-пухкаво бебе ще се възползва от по-големия размер. С израстването на детето може да се наложи да направите някои опити и грешки, за да намерите най-добрия размер пелени.

Признаци, че бебето Ви се нуждае от по-голяма пелена

Как да разберете дали детето Ви се нуждае от по-голям размер пелени? Признаците, че е време да подобрите размера им, са следните.

- Ластиците на крачетата се усещат тесни - Коланът на талията се усеща тесен (трябва да можете да поставите два пръста под него) - Има дразнене или червени следи около пелената - Трудно е да се сложи пелената - Пелената изглежда твърде малка за Вашето бебе и/или не покрива изцяло дупето му - Имате повтарящи се проблеми с протичане - Вашето бебе изглежда неудобно в пелената

Размери на пелените за плуване

Пелените за плуване, които са предназначени за носене във водата, имат уникална система за определяне на размерите. Малки, средни и големи са най-често срещаните размери, които съответстват на размери 3, 4 и 5 в зависимост от марката. Преди да закупите кутия, не забравяйте да проверите указанията на производителя за определяне на размера.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари