сряда, 28 септември 2022, 9:00 ч.

Пет дни търсят младежа под дърво и камък

Обявиха Лоренцо на Софка за общодържавно издирване

BNews.bg

Обявиха Лоренцо на Софка за общодържавно издирване

Обявиха за общодържавно издирване сина на Софи Маринова Лоренцо за трафик на бежанци, съобщиха пред Lupa.bg от пресцентъра на МВР в Бургас. Първоначално полицията търсеше младежа само в родния му град Етрополе, но след като 5 дни не се появи, се наложи да го обявят за национално издирване. 

Младежът се издирва за трафик на сирийци, допълниха от полицията. 

21-годишният арестант Иван С., който бе задържан миналия петък да прекарва група бежанци край Русокастро, твърдял, че синът на Софи Маринова го взел от строителен обект в София, качил го на БМВ-то и закарал до Дебелт. На входа на селото, колата е спряна от патрулен автомобил и имената на двамата са записани в списъка на проверявани лица.

Иван С. твърди, че Лоренцо го оставил в Дебелт, дал му ключовете за джип „Сузуки Витара“, който бил с пълен резервоар и GPS точка, от която да вземе бежанците, както и указания за обратното връщане до София.

Иван качил нелегалните мигранти, но не е бил предупреден, че вече има нов пункт за проверка край Русокастро, където е станал лесна плячка на граничните служители.

21-годишният общ работник в строителството от София обявил пред разследващите, че ще разкаже всичко, защото бил ядосан, че пратен като пушено месо – неподготвен и подведен.

МВР са предприели мерки незабавно да разпитат Лоренцо, но той не бил открит на постоянния си адрес. Софи Маринова и мъжа й Гринго не давали обяснения къде е 20-годишният младеж. Телефонът му също не отговарял.

Първо в Lupa.bg: Обявиха Лоренцо на Софка за общодържавно издирване

Пет дни търсят младежа под дърво и камък за трафик на сирийци

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари