сряда, 28 септември 2022, 14:00 ч.

Заместник-главният секретар на МВР:

Фирми, спечелили общински поръчки, заделят оборот за търговия с вот

BNews.bg

Фирми, спечелили общински поръчки, заделят оборот за търговия с вот

От 19 август до момента се провеждат поне по две акции дневно в страната. 194 са образуваните досъдебни производства. Утре стартира национална акция срещу купения вот. Това стана ясно от коментара пред Нова телевизия на Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР.

100 лева струва глас. Частни фирми отделят средства за закупуване на гласове за дадена партия за "благодарност", че са им дадени поръчки към дадени общини. Основно това са строителни фирми. Станимир Станев поясни обаче, че теди схеми трудно се доказват. Целта на МВР е да се стигне до поръчителя. Най-често става въпрос за малки и средни общини. 

Създадена е работна група съвместно с Министерството на правосъдието за законодателни промени, за да спрат агресивните и пияни шофьори. Предлага се да отпадне възможността да се отказва даването на кръвна проба. Драстично трябва да бъде променено законодателството, отсече Станев.

Лимит на провиненията на пияни и дрогирани шофьори предлага още МВР. Този лимит не трябва да е голям, по думите на Станев. В момента тези шофьори се чувстват безнаказани, както обясни той.

Всяка патрулка ще бъде оборудвана с постерминал, за да може нарушител на пътя да си плати глобата на място.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари