петък, 30 септември 2022, 13:00 ч.

Скандално

Публикуваха лични съобщения на Илон Мъск, свързани с делото му с Туитър

BNews.bg

Публикуваха лични съобщения на Илон Мъск, свързани с делото му с Туитър

Част от личните съобщения на Илон Мъск бяха публикувани като част от продължаващото съдебно дело с Туитър. Те хвърлят нова светлина върху задкулисните му преговори с различни представители на компанията.

Съобщенията включват момента, в който Мъск казва на Агравал Параг, че иска да придобие Туитър и да го направи частен, вместо да се присъедини към борда на директорите. Агравал се конфронтира с него за туит, в който се пита дали "Туитър умира".

 

 

 

"Можете свободно да пишете "Умира ли Туитър?" или каквото и да е друго за Туитър - но е моя отговорност да ви кажа, че това не ми помага да го направя по-добър." - пише Агривал на Мъск - "Следващия път, когато говорим, бих искал да ми предоставите вашата гледна точка. Бих искал компанията да стигне до място, където сме по-устойчиви и не се разсейваме, но в момента не сме там."

"Какво свършихте тази седмица? Няма да се присъединя към борда. Това е загуба на време. Ще направя предложение да взема Туитър в свои ръце.", отговорил Илон Мъск. 

Съобщенията също така дават възможност да се надникне в отношенията между Мъск и Джак Дорси - бившия главен изпълнителен директор на Туитър. Самият Дорси публично е заявявал, че "Илон е единственото решение, на което се доверява". Става ясно, че той от известно време е искал Мъск да се присъедини към борда на директорите - още преди да придобие голям дял в компанията, съобщи Engadget.

През следващия месец Дорси се е опитал да играе ролята на посредник между Мъск и Агравал, като в един момент организирал разговор между тримата. В последствие Мъск е заявил, че Агривал "се движи твърде бавно и се опитва да угоди на хора, които няма да са щастливи". 

Документите са част от делото, което ще се гледа в продължение на 5 дни от 17-ти октомври.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари