вторник, 08 ноември 2022, 10:00 ч.

Размерът на плащанията ще зависи от чина на военнослужещия

Станаха ясни заплатите на мобилизираните руснаци

BNews.bg

Станаха ясни заплатите на мобилизираните руснаци

Сергей Микищенко, представител на финансовия блок на руското министерство на отбраната, разясни реда за изплащане на парични обезщетения на мобилизираните. Според него минималният размер на плащанията е 195 хиляди рубли (6200 лв). Парите ще се изплащат от 10-то до 20-то число за предходния месец на служба. Този месец парите ще бъдат кредитирани предсрочно - на 8 ноември, пише руският вестник "Комерсант".

Размерът на плащанията ще зависи от чина на военнослужещия. Минималният размер на плащанията е 195 хиляди рубли, Толкова ще получава примерно редник в мотострелково подразделение. Офицерите получават по-големи заплати. Например, командир на взвод, според Микищенко, ще получи около 225 000 рубли (7200 лв), а командир на батальон - около 243 000 рубли (около 7800лв).

Сергей Микишченко каза, че социалното плащане в размер на 158 хиляди рубли (5050 лв) няма да се облага с данък общ доход 13%. Според него парите за октомври ще бъдат изплатени предсрочно - на 8 ноември. Сумата се изчислява пропорционално на времето на военна служба. Пълният размер на минималното възнаграждение ще получат мобилизираните военнослужещи, служили от 1 до 31 октомври.

На 19 октомври президентът Владимир Путин инструктира да се определят надбавки за мобилизираните най-малко 195 хиляди рубли. На 25 октомври средствата бяха внесени в бюджета на Министерството на отбраната. Преди това в някои региони мобилизираните многократно се оплакваха от забавени плащания.

Реалните доходи на руските военни ще нараснат с 16%. В бюджета за 2022 г. бяха заделени 912 милиарда рубли за плащания на военните, но поради военната операция тази сума нарасна до 1,216 трилиона рубли. Ръководителят на централната банка Елвира Набиулина заяви, че плащанията на участниците във военната операция в Украйна няма да повлияят на нивото на инфлацията.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари