понеделник, 14 ноември 2022, 12:00 ч.

Ройтерс:

Китай отчита ръст на случаите на COVID-19

BNews.bg

Китай отчита ръст на случаите на COVID-19

Пекин и няколко други големи града в Китай регистрираха рекорден брой инфекции с COVID-19 в понеделник, поставяйки властите под по-голям натиск да потушат бързо епидемиите, информира Ройтерс.

В национален мащаб 16 072 нови локално предавани случая бяха докладвани от Националната здравна комисия, спрямо 14 761 в неделя и най-високото ниво в Китай от 25 април, когато Шанхай се бореше с най-голямото си огнище.

Пекин, Чунцин, Гуанджоу и Джънджоу регистрираха най-лошия си ден досега. В столицата заразените са стотици, а в останалите големи градове - хиляди.

Пекин съобщи за 407 случая в понеделник, в сравнение с 235 предишния ден. В южния град Гуанджоу новите случаи на локално предаване достигнаха нов връх от 4065, в сравнение с 3653 ден по-рано. Основният производствен център Джънджоу в централен Китай отчете 2981 нови инфекции срещу 2642 ден преди това. Чунцин, югозападен град с повече от 32 милиона души, също отбеляза скок в случаите до 2297 в сравнение с 1820 предишния ден.

Броят на случаите е много малък в сравнение с нивата на инфекция, срещани в други страни, но настояването на Китай да изчисти огнищата веднага щом се появят съгласно политиката му за нулева COVID-толерантсност увеличи въздействието върху общностите и икономиката.

В петък Националната здравна комисия актуализира своите правила за COVID в най-значителното облекчаване на ограниченията досега, описвайки промените като "оптимизиране" на своите мерки за смекчаване на въздействието върху живота на хората.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари