понеделник, 14 ноември 2022, 15:00 ч.

Има задържан

Жестоко убийство в Шуменско

BNews.bg

Жестоко убийство в Шуменско

70-годишна жена е убита в село Черноглавци, Шуменско. Задържан за престъплението е по-младият мъж, с когото живяла.

Подробности бяха представени на съвместен брифинг на полицията и Окръжна прокуратура.

Окръжна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност 56-годишен мъж от село Черноглавци за убийство на възрастна жена, извършено с особена жестокост Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Шумен се води разследване във връзка с особено тежко посегателство над 70-годишна жена от село Черноглавци, област Шумен. Тя станала жертва на убийство, извършено вероятно на 8 ноември 2022 година, в дома й.

За деянието станало ясно на 12 ноември 2022 година, когато жената била потърсена от свои близки.

Благодарение на бързите и професионални действия на органите на МВР, авторът на деянието е установен и задържан. А.А. (56 г.), който съжителствал с жертвата, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК, а именно убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин. Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или такъв без замяна.

По отношение на обвиняемия, прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен постановил задържане за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще настоява за определяне на най-тежката такава – „задържане под стража“.

Към настоящия момент са извършени неотложни следствени действия, като са разпитани и множество свидетели.

Събрани са съответните веществени доказателства.

Назначени са съдебно-медицинска и съдебно-биологична експертизи. Причината за смъртта на жената са множество нанесени й телесни увреждания. Информацията, свързана с извършеното тежко криминално престъпление, беше оповестена на брифинг от административния ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен – окръжен прокурор Орлин Куздов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари