четвъртък, 24 септември 2009, 13:28 ч.

3 млн. данъци е внесъл в хазната бургаският „Черноморец”

BNews.bg

3 млн. данъци е внесъл в хазната бургаският „Черноморец”

За разлика от футболните клубове, чиито данъчни „гафове” бяха разкрити тези дни, някои тимове могат да се похвалят с перфектна финансова отчетност пред държавата. Бургаският „Черноморец” само за 5 години е платил близо 3 млн. данъци на хазната

 

За разлика от футболните клубове, чиито данъчни „гафове” бяха разкрити тези дни, някои тимове могат да се похвалят с перфектна финансова отчетност пред държавата. Бургаският „Черноморец” само за 5 години е платил близо 3 млн. данъци на хазната, сочи справка, изпратена до медиите.  От нея е видно, че клубът има изрядни данъчни документи,  финансови отчети, както и ясна инвестиционна политика.

 Само за осигуровки за петте години акулите са внесли 1 241 164,15 лв.  Като физически лица на футболистите и ръководството на отбора са начислени над 1,092 млн. данъци.

Скандалът с укритите данъци на част от футболните отбори обаче е на път да разклати доверието на феновете към всички тимове.

Логично, председателят на СД на ПСФК „Черноморец – Бургас” Митко Събев излезе с изявление в подкрепа на коректните клубове и на действията на правителството.  „Да се доказват източниците на финансиране и осигурените бюджети за всяка спортно-техническа година във футбола!”, призовава Събев и приветства действията на българското правителство, насочени към създаване на финансова и данъчна дисциплина във футболните клубове.

„Футболът не е държава в държавата – за него трябва да важат правилата, които регулират всички обществени и браншови сектори”, заявява Митко Събев в официалното си изявление. Според него е необходимо преди началото на всяко първенство да бъдат проверявани източниците на финансиране на отборите, както и да се доказва размерът на осигуреното финансиране от страна на акционерите за предстоящата спортно-техническа година.

На финала шефът на ПСФК „Черноморец – Бургас” призовава колегите си да подкрепят усилията на държавата за по-добра финансова дисциплина в спорта, изваждане на светло на оборотите и на реалните заплати на играчи и спортно-технически ръководства.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари