четвъртък, 01 октомври 2009, 13:38 ч.

БСП притискали Куйович за компромати срещу Илия Илиев и Ваньо Танов

BNews.bg

БСП притискали Куйович за компромати срещу Илия Илиев и Ваньо Танов

Представители на ДАНС и прокуратурата са притискали Будимир Куйович да даде компромати срещу бишите топ полицаи Илия Илиев и Ваньо Танов, като в замяна получи по-малка присъда. Това сензационно обявиха на „Барекадата“ самият Куйович и адвокатът му Елеонора Дулендерова.

През март м.г. при затворника в Стара Загора отишло лицето Камен Пенков, а срещата е направена от негов приятел на име Младен Младенов. Той пък бил  доведен от Армен Хабельов по поръчка на Иван Драшков, обясни Дулендерова. Камен Пенков се представил като лице от ДАНС и прокуратурата.
Куйович уточни, че Камен Пенков и прокурорът от Пловдивската прокуратура Росен Димов заедно с Младен Младенов отишли при него и поискали компромати срещу Илия Илиев и Ваньо Танов. По негова информация Пенков е зет на бившия заместник-председател на ДАНС Иван Драшков.
Според адвоката делото е политическо, а затворникът постоянно бил притискан от хора от БСП. 
Будимир Куйович потвърди, че е плащал на бившия вътрешен министър Румен Петков и бившия главен секретар на МВР Валентин Петров, но отказа да  уточни за какво е давал парите. 
Междувременно Валентин Петров, който се включи по време на предаването, отхвърли всички обвинения. Според него адвокатката говорела абсолютно неверни неща и спестявала много истини.
Елеонора Дулендерова пък съобщи, че осъденият в Стара Загора Куйович не е истинският Куйович, тъй като бил роден на различна дата и в различен град. Истинският Куйович е в затвора, но не за трафик на наркотици, и неговата самоличност е била известна на Валентин Петров от 2005-а, загатна тя.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари