четвъртък, 01 октомври 2009, 13:32 ч.

Паметникът на Юзеирови сринат със земята

BNews.bg

Паметникът на Юзеирови сринат със земята

Паметникът на Юзеирови, определен като гавра за християнството и исляма, бе съборен в тайна акция в нощта срещу четвъртък. BNEWS научи, че заповедта за сриването на монумента е дошла от областната администрация в Търговище, която е легалният представител на държавата в региона. Държавата си свърши работата перфектно, коментират хората от Славяново

Мултикултурният паметник на Юзеирови с уникалната композиция на мюсюлмански полумесец и християнски кръст изчезна безследно. Той потъна вдън земя само дни, след като архитектурното му достолепие стана достояние на цяла България.

В сряда сутринта гражданите го обсъждаха по “Барекадата”, а след осем часа вечерта монументът вече бе съборен. Държава се погрижи за социалния и етническия мир в страната, коментираха запознати. Единствените недоволни сигурно са активистите от ВМРО, които с удоволствие биха го бутнали собственоръчно с голи ръце, както се заканиха тези дни.

По информация на кмета на Славяново заповедта за събарянето е дошла от областната администрация в Търговище, а хората в региона са доволни от сриването на монумента.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари