четвъртък, 01 октомври 2009, 17:49 ч.

Общината ще притиска мобилните оператори за паркирането с sms

BNews.bg

Общината ще притиска мобилните оператори за паркирането с sms

Услугата няма да поевтинее за крайния потребител, но се очаква кметството да получава повече пари от нея. Засега мобилните компании не са съгласни да се откажат от таксата, която взимат за изпращането на съобщенията

Столичната община ще започне преговори с мобилните оператори да отпадне таксата, която те вземат от кметството при паркирането с sms в „синя зона”, реши днес градският парламент.
Използването на услугата струва 1,20 лв за час на софиянци. От тях 72 стотинки са за общинската фирма „Паркинги и гаражи” , а 13 стотинки получават мобилните оператори, обясни председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Към таксата за ползване на час на място в синята зона трите фирми получават и по 20 стотинки за изпращането на съобщението в мрежата им.  На месец се получават около 1 млн. съобщения и парите от тях идват даром за операторите, без да правят нищо, обясни Андрей Иванов. Засега обаче трите компании не били склонни на отстъпки.
Общинският съвет удължи  до края на януари следващата година договорите с   мобилните оператори, които изтичат. Дотогава кметството трябва да направи конкурс и да избере фирма, която да извършва услугата „паркиране с  sms”.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари