четвъртък, 01 октомври 2009, 17:55 ч.

Мачът Динамо (Москва) - ЦСКА нареден?

BNews.bg

Мачът Динамо (Москва) - ЦСКА нареден?

"Руската страна е изключително заинтересована от разплитане на Казанската афера, тъй като тя разследва едно много неприятно събитие от края на август. С един голям руски клуб. И май се оказва, че хората са едни и същи”, каза в специално интервю за BNEWS собственикът на Левски Тодор Батков. Най-вероятно той намеква за суперизненадващото отстраняване на класния руски тим от армейците.

 

Работата с Казанската афера на „Титан”-ите взе да става все по-дебела. Май ще се окаже, че фаталната синя одисея има връзка и с мача Динамо(Москва) - ЦСКА. „Руската страна е изключително заинтересована от разплитане на случая, тъй като тя разследва едно много неприятно събитие от края на август. С един голям руски клуб. И май се оказва, че хората са едни и същи”, каза в специално интервю за BNEWS собственикът на Левски Тодор Батков. Най-вероятно той намеква за суперизненадващото отстраняване на класния руски тим от армейците. Мачът в Москва завърши 2:1 за ЦСКА, докато в София двата отбора завършиха наравно – 0:0.

Г-н Батков, как разбрахте кои са тези, които ви пратиха за зелен хайвер в Рубин Казан?

Със съдействието на приятели, не само от България. Трудно ми е да обясня как разбрах, но аз отговарям за думите си. Готов съм да нося отговорност, ако съм наклеветил някого. Но всичко, което казах, е едно към едно така, както го казах. През последните няколко часа дойдоха допълнителни доказателства в тази посока. Моята цел е всички релевантни доказателства да бъдат събрани по надлежния ред и прокуратурата, респективно следствените органи, да започнат да си вършат работата.

 

А какви са мотивите на шефовете на ЦСКА да спретнат този сценарий?

 

Със сигурност мотив номер едно е манипулиране на резултат от футболна среща с цел печалба от залагане, което е незаконно. Много е вероятно и част от залозите да са в незаконни заложни къщи, да ги наречем. Второто, естествено, е три точки във вечното дерби. И третото е моя лична дискредитация и дискредитация на клуба, който цяла България обича, и който е символ за прозрачност и честност. Честна игра и феърплей от поне десет години насам.

 

Ако прокуратурата докаже вашите съмнения, каква санкция очаквате да получат собствениците на Титан?

 

Не съм чел Наказателния кодекс отдавна, но става дума за тежки престъпления, които така или иначе са извършени в България. Да повдигна завеската още малко – от руските приятели има не само съдействие на приятелска основа и на база на сътрудничеството, което имат двете държави по отношение борбата с престъпността. Те са изключително заинтересовани от разплитане на случая, тъй като те разследват едно много неприятно събитие от края на август. С един голям руски клуб. И май се оказва, че хората са едни и същи.

 

Между двете неща има връзка?

 

Да, да. Повече няма да кажа, вие ще се сетите.

 

За да се осъществи измамата, са замесени лица и от руската страна?

 

Тъкмо те са свързващото звено между това, което касае Русия и се проверява по съответния начин в Русия и от руските служби и малко касае България, и това, което ние им поднесохме.

 

Вие се почувствахте много измамен. Ще търсите ли отмъщение?

 

Защо да търся отмъщение? Аз вярвам на правосъдието. Ако исках да отмъщавам, няма да съм това, което съм. Аз уважавам закона, вярвам в Бога, уважавам Бога, построих голяма църква. Но не мога да кажа същото за милионите привърженици на Левски.

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари