събота, 03 октомври 2009, 13:28 ч.

ДСБ зад Фандъкова, но кастри ГЕРБ

BNews.bg

ДСБ зад Фандъкова, но кастри ГЕРБ

Докато софийската организация на тъмносините застана зад кандидат-кмета на ГЕРБ в София, Иван Костов разкритикува управляващите, че се плъзгат по повърхността на скандалите и не правят истинска ревизия на предишната власт

Софийската организация на ДСБ реши официално, че ще подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова. В същото време председателят на тъмносините Иван Костов отправи остри критики към управляващите в словото си пред Шестия конгрес на партията, който се провежда днес в София.

Не се интересуваме от розови коли и излишни самолети, каза Командира и скастри ГЕРБ, че не прави задълбочена ревизия на свършеното от тройната коалиция. Лидерът на ДСБ е недоволен, че сегашната власт се плъзга по повърхността на обществените скандали с дребни и медийно атрактивни теми. Костов поиска да бъдат осветени закононарушения на висши политици и обвинения на прокуратурата за тях.

"Изминаха 68 от 100-те дни на ГЕРБ, но ние още не сме чули истината за управлението на тройната коалиция", отчете той. Пред делегатите на конгреса Костов призова управляващите да забравят непонятните чиновнически фрази и да кажат какви са целите на правителството и как то ще реши проблемите на хората. Лидерът на ДСБ разкритикува ГЕРБ и заради изкопираните от предишното управление обяснения за кризата. Той обясни, че тъмносините могат да покажат политическите мерки за изхода от нея.
В словото си пред делегатите Иван Костов обясни, че въпреки подкрепата за кандидата на ГЕРБ на частичните избори в София, Синята коалиция ще участва самостоятелно на редовния кметски вот. Сините щели да имат свои кандидати и за президент и вицепрезидент. В същото време Костов обясни, че ДСБ и СДС продължават да са гарант на управлението и дори все още са в готовност за подписване на официално споразумение за парламентарно сътрудничество.

Костов не даде точен отговор на въпроса дали партията му се е провалила или не на отминалите парламентарни и евроизбори. В словото си пред конгреса той обясни, че едното тълкуване е, че сините са получили по-малко депутати от тези в предишния парламент, а другото - че са влезли в НС, въпреки че социолозите са ги били отписали. Лидерът на ДСБ остави на залата да даде отговора по време на дискусиите.
Шефът на софийската структура на партията Атанас Атанасов пък обяви, че тъмносините в столицата са решили да подкрепят кандидат-кмета на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Вероятно следващата седмица ще бъде подписано и споразумение за това между ДСБ, СДС и ГЕРБ. Атанасов каза и, че очаква партията му да има свой представител в ръководството на общината.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари