вторник, 06 октомври 2009, 16:51 ч.

Прекален светец

Пловдивският кмет гони провокатора Черни

BNews.bg

Пловдивският кмет гони провокатора Черни

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов забрани на скандалния творец Давид Черни да стъпва в града. Черни изобрази България като тоалетна чиния на изложба на Европейския съюз

Забранявам този човек да бъде допуснат на територията на която и да е общинска собственост в град Пловдив", категорично заяви кметът Славчо Атанасов по повод предстоящото участие на Давид Черни в откриването на експозицията „Европейското изкуство 20 години след Желязната завеса".

"По никакъв начин не мога да приема гаврата, която този художник си направи с България и затова той не е желан в Пловдив", заяви още Славчо Атанасов. Пловдивският градоначалник препоръча Емил Миразчиев да посрещне Черни в някое кафене или частно заведение, но по никакъв начин не желаел кракът му да прекрачи Баня Старинна.

"България е държава с древна култура и история и е въпрос на знание да разбереш, че подобна художествена интерпретация е най-малкото нелепа", е официалният аргумент на кмета на Пловдив. Дали обаче това е истинският?    

За съжаление Пловдив пропусна да покаже на цяла Европа, че е културна столица на България. Древната култура на града изглежда е подминала неговия последен /засега/ управник. Славчо Атанасов гледа на общинските имоти като на бащиния. А единственият, който може да се разпорежда с тях, е принципалът в лицето на общинския съвет. Тоалетната чиния още тормози спомените на Славчо Атанасов. Но по-дорбе е да не забравя, че Европа врътна кранчето на предишните управници и им спря еврофондовете заради грандиозната корупция. Славчо Атанасов мълчеше и управляваше благо с БСП в Града под тепетата, докато държавата ни градеше ужасяващ имидж на еврокенеф в Брюксел. По-полека, кмете, прекален светец и богу не е драг. Бъди толерантен, защото твоят горд и древен град може само да спечели от цивилизованото отношение към различните и провокативните особено в полето на изкуството. А Атанасов да се беше обадил по-рано за ползу роду. Сега е ясно като бял ден, че пловдивчанинът трупа фалшив имидж за предстоящия конгрес на националистите от ВМРО, където щял да се бори за баш македонски войвода.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари