вторник, 13 октомври 2009, 11:58 ч.

Топлото

Пускат парното предсрочно заради ниските температури

BNews.bg

Пускат парното предсрочно заради ниските температури

Топлофикациите в столицата и големите градове имат готовност да осигурят топлото на болници, детски градини и жилищни блокове, уверяват от дружествата.

Всички топлофикационни дружества имат готовност да пуснат парното при очакваното застудяване, съобщи за БНР председателят на браншовата асоциация Валентин Терзийски. Няма опасност жителите на София, Плевен, Враца и Бургас да останат без отопление, както бе съобщено преди седмица. Тогава от топлофикациите от тези градове предупредиха, че може да има пречки пред нормалното топлоподаване заради натрупани дългове към „Булгаргаз”. Според Терзийски вече са подготвени погасителни планове за покриване на борчовете към газовата компания.  Той предупреди обаче, че може да има поскъпване на парното, защото предвидените квоти за емисиите въглероден диоксид за топлоелектрическите централи не са достатъчни и ще има дефицит още през следващата година.

Междувременно от „Топлофикация” –София, педупредиха абонатите си, че имат готовност да пуснат парното предсрочно заради настъпването на зимата още тази седмица. От столичното дружество напомниха на директорите на училища и детски градини да подадат предварителна заявка, ако желаят детските заведения да бъдат отоплени преди старта на отоплителния сезон. Същото се отнася и за ръководствата на болниците. Заявленията се подават по топлорайони или в диспечерската служба на Столичната топлофикация. Ако съседите пък в даден жилищен вход пожелаят да им пуснат парното преди началото на зимата, трябва да го решат на събрание на етажната собственост и да подадат молба с подписите на всички собственици.

Топлофикациите предупреждават още гражданите да приключат всякакви ремонти по инсталацията, да продухат радиаторите си и да им отворят вентилите.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Р. Овч. - 10:53, 14 окт.

    Повече парно - повече близалки.

Напиши коментар

Коментари