сряда, 14 октомври 2009, 13:25 ч.

Шоу

„Карнавал и еротика” в Габрово

BNews.bg

„Карнавал и еротика” в Габрово

Сборна изложба на карикатури, наречена „Карнавал и еротика”, ще представи габровския Дом на хумора и сатирата. Експозетата са подбрани от фонда на Културния център „Антон Панов”, Струмица /Македония/. Подбраните карикатури са от Международния фестивал за карикатура и афоризъм, а авторите са от 26 страни.

Творби от Международния фестивал за карикатура и афоризъм, Струмица /Македония/ ще бъдат изложени от утре в габровския Дом на хумора и сатирата. Сборната изложба на карикатури се нарича „Карнавал и еротика”. Експозетата, подбрани от фонда на Културния център „Антон Панов”, са дело на 80 карикатуристи от 26 държави, участвали в световноизвестни конкурси.

Фестивалът в Струмица се провежда вече десет години, а всяко следващо издание се радва на все повече внимание от страна на еротоманите. Международният фестивал за карикатура и афоризъм има за цел да възхвалява плътта и плътската любов, плодовитостта, телесните наслади, мъжественото у мъжете  и хиперболистичната женственост на жените.


В Габрово са избрали да представят творбите на карикатуристи от Македония, Украйна, Германия, Румъния, както и на талантливите българи Йордан Попилиев, Делчо Михайлов и Наташа Костовска,Веселин Зидаров, Стоян Дечев, Анатоли Станкулов, Валентин Георгиев, Кирил Божкилов и Цочо Пеев.

Македонският град Струмица е член на Федерацията на европейските карнавални градове (ФЕКГ), а карнавалът по „тримери” се провежда в началото на големите великденски пости. Историята говори, че през Средновековието местните жители са се маскирали в края на зимата и са се впускали в лудешки празненства. Карнавалите, които съседите провеждат, прославят живота, опиянението от него и победата над смъртта и злото.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари