четвъртък, 15 октомври 2009, 14:25 ч.

Киномания

Българските "Източни пиеси" - вече на голям екран

BNews.bg

Българските "Източни пиеси" - вече на голям екран

Българският филм “Източни пиеси” от утре е по кината. Режисьор и сценарист на проекта е Камен Калев. В продукцията, освен българските актьори, участие взимат и талантливи артисти от Турция.

 

На 16 октомври е дългоочакваната премиера на най–успешния български филм през последните две десетилетия - “Източни пиеси”. Въпреки финансовите перипетии и малкият екип, българо-турската драма успява да разчувства най–добрите в “Петнайсетдневка на режисьорите" в Кан. Най–после филмът ще разтърси и българския киноман.


Режисьор и сценарист на свръх успешния проект е Камен Калев. Във филма заедно си партнират българските и турски актьори: Христо Христов, Ованес Торосян, Николина Янчева, Иван Налбантов,  Красимира Демирева, Саадет Изил Аксой и Хатидже Аслан.

Историята, вплетена във продукцията, разказва съдбата на двама братя, които са на два различни бряга във вижданията и възприятията си за живота. Единият е член на нео-нацистка групировка,  участва в сблъсък, на който брат му е свидетел, а това, което се случва, го подтиква да се бори за оцеляването на турско семейство. Двамата са толкова различни и същевременно толкова близки в чувствата и усещанията си...

Филмът разказва истинската история на Христо Христов, без подправки и без режисьорска измислица. Мястото, където живее, работата му, приятелката му всичко е реално. Преди снимките да свършат, Ицо умира от свръх-доза и не успява да присъства на представянето на лентата, той не успява да се види на голям екран, но успява да остави нещо по–важно, оставя истинската си житейска история, доверява ни живота си, този живот, който той не е доизживял...

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари