четвъртък, 15 октомври 2009, 18:18 ч.

Акция

След футбола парламентът погва и митниците

BNews.bg

След футбола парламентът погва и митниците

Антикорупционната комисия привиква митнически шефове и футболни босове на отчет в парламента. Депутатите искат регистър на трансферите във футбола и годишен публичен отчет на собствениците на клубове.

 

Антикорупционната комисия в парламента ще изслуша ръководството на агенция „Митници”, начело с новия шеф Ваньо Танов зааради томове сигнали за митнически далавери. Това обяви шефът на комисията Яне Янев. Той обясни, че депутатите ще питат шефовете за конкретни крупни митнически афери, но не пожела да каже за какво става дума.


На 5 ноември комисията на Яне ще изслуша и футболните босове, които не са дали разрешение да падне данъчната и осигурителната тайна за отборите им. Преди време депутатите дадоха срок на футболните олигарси да позволят достъп до тази информация. Разрешение пристигна само от Левски, Марек и Черноморец.

След изслушването на босовете комисията за борба с корупцията ще поиска да се създаде публичен регистър на трансферите във футбола, за да стане ясно какво печелят футболистите и клубовете от тях. Освен това депутатите ще настояват да се запишат законодателни промени, които да задължат босовете да пишат годишни отчети до спортното министерство. В България има футболна мафия, въпросът е кой стои на дъното, каза Янев.

Антикорупционната комисия даде 14-дневен срок на ръководството на ДАНС да внесе в секретната секция в  парламента всички доклади, справки и други документи, в които има данни за корупция по високите етажи на властта.  Комисията ще започне и серия от изслушвания на кметове, срещу които има сигнали за нарушения. Първият ще бъде градоначалникът на Божурище

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Петко - 19:13, 15 окт.

    До Двуликият - Председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Яне Янев, Като председател на Национално сдружение – БЗНС на 18.04.2001г. Вие подписвате с Милан Дренчев председател на БЗНС “Никола Петков” Решение № 001/18.04.2001г. за Образуване на предизборна коалиция “Обединени Земеделски Сили”. До Двуликият - Председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Яне Янев, Ще Ви задам няколко въпроса: 1. При подписването на цитираното по-горе Решение № 001/18.04.2001г., Вие знаехте ли, че БЗНС “Никола Петков” има задължения към Републиканският бюджет – Главница /ЗДДС/ - 424 585 лв. и Лихва за просрочие в размер на 71 294 лв.??? 2. Как с такова задължение, предизборна коалиция “Обединени Земеделски Сили” бе допусната, да участва на парламентарните избори през 2001г.??? 3. Към 14.10.2009г. Политическа партия “Никола Петков” /БЗНС “Никола Петков”/ има задължение към Републиканският бюджет – Главница /ЗДДС/ - 424 585 лв. и Лихва за просрочие в размер на 505 500 лв.??? 4. Защо до този момент Политическа партия “Никола Петков” /БЗНС “Никола Петков”/ не се е издължила към Републиканският бюджет???

Напиши коментар

Коментари