петък, 16 октомври 2009, 0:28 ч.

Следите остават

Ровят теча на информация от ДАНС

BNews.bg

Ровят теча на информация от ДАНС

Прокуратурата и ДАНС ще проверят как е изтекла секретна информация за разработка срещу корумпирани министри във в. "Галерия. Обобщен доклад за това няма, каза пак Иван Костов

Прокуратурата и ДАНС ще проверяват теча на секретна информация в медиите. Това обяви шефът на парламентарната комисия за контрол на ДАНС  Иван Костов. Става дума за публикацията на седмичника „Галерия”, където се споменават под кодови имена 15 бивши министри, разработвани за корупция от службите. За доклад с имена на корумпирани държавници пръв заговори преди време бившият съветник в ДАНС Алексей Петров.

Тези неща няма да останат без последствие и ревизия, каза Костов. Той обясни, че вече е разговарял за това с главния прокурор Борис Велчев и шефа на ДАНС Цветлин Йовчев и предстои да се търси отговорност. Костов отново заяви, че обобщен доклад за корупция на бивши министри няма и това било потвърдено от бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, експремиерът Станишев и президентът Георги Първанов.

Комисията за контрол на ДАНС реши да подкрепи промените в закона за агенцията. Депутатите ще предложат да се орежат някои от правомощията на агентите в ДАНС. Времената са тежки, когато хората губят работата си не трябва да има такива правомощия, каза Костов.  Той обясни, че предстои и орязване на някои от функциите на агенцията. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Петко - 19:29, 16 окт.

    До Двуликият - Председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Яне Янев, Като председател на Национално сдружение – БЗНС на 18.04.2001г. Вие подписвате с Милан Дренчев председател на БЗНС “Никола Петков” Решение № 001/18.04.2001г. за Образуване на предизборна коалиция “Обединени Земеделски Сили”. До Двуликият - Председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Яне Янев, Ще Ви задам няколко въпроса: 1. При подписването на цитираното по-горе Решение № 001/18.04.2001г., Вие знаехте ли, че БЗНС “Никола Петков” има задължения към Републиканският бюджет – Главница /ЗДДС/ - 424 585 лв. и Лихва за просрочие в размер на 71 294 лв.??? 2. Как с такова задължение, предизборна коалиция “Обединени Земеделски Сили” бе допусната, да участва на парламентарните избори през 2001г.??? 3. Към 14.10.2009г. Политическа партия “Никола Петков” /БЗНС “Никола Петков”/ има задължение към Републиканският бюджет – Главница /ЗДДС/ - 424 585 лв. и Лихва за просрочие в размер на 505 500 лв.??? 4. Защо до този момент Политическа партия “Никола Петков” /БЗНС “Никола Петков”/ не се е издължила към Републиканският бюджет???

  • Водопроводчик - 16:02, 16 окт.

    Търся работа.Спирам всякакви течове.

  • бай Иван с мустака - 10:14, 16 окт.

    Започваме проверката веднага щом си окрупня едно парцелче

Напиши коментар

Коментари