четвъртък, 15 октомври 2009, 19:08 ч.

Политически мускули

Италианският премиер се стресна от рейтинга на Бойко

BNews.bg

Италианският премиер се стресна от рейтинга на Бойко

Премиерът на Италия пристигна в България и се уплаши... за рейтинга си. „Моята оценка в Италия е 68,5%. Моля Бойко Борисов да не я преминава, че ще стане конкурент на Силвио Берлускони”, с усмивка му се примоли политикът от Апенините. Той обяви, че силните рамене на българкия премиер го карат да се чувства спокоен за съдбата на страната ни.

„Начинът, по който лидерите на Европа го приеха, отразява тяхното уважение”, сподели Берлускони и похвали програмата на правителството за модернизация и реформиране на страната. Италианският премиер заяви още, че проектът  "Южен поток" трябва да стартира. Италианската компания "ЕНИ" и руската "Газпром" са основните участници в газопровода.

„Газ има най-вече в Сибир, оттам идват важни доставки за Европа", непринудено добави Силвио Берлускони. Според него обаче всяка страна трябва да намери начин да диверсифицира източниците си на енергия. „Въпросите, свързани с "Южен поток" и АЕЦ "Белене", ще ги обсъдим на работната вечеря. Ще търсим финансиране”, уточни пък Бойко Борисов.

Той разчита на Италия и по отношение на магистрала "Тракия", където страната ни чака финансова инжекция от Европа. Берлускони му обеща, че 7-те милиарда евро за инфраструктура ще бъдат пуснати, както и че той ще натисне ЕС да ни даде исканите 300 милиона евро допълнителни компенсации заради АЕЦ "Козлодуй".

„Каква е ролята на жените в живота на един политик” беше най-изненадващият въпрос към Берлускони. Бойко Борисов обаче го изпревари с лаконичния отговор:  "Положителна". Това разсмя италианския премиер  и той само добави: „Моят приятел вече ви отговори”.

Силвио Берлускони сподели още, че никога не е имал намерение да се откаже от футболния си клуб "Милан", както твърдят някои медии.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Цецо и жена му (МВР и ДАНС) - 10:18, 16 окт.

    След годинка и на нас ще ни завижда дядо Силвио

Напиши коментар

Коментари