петък, 16 октомври 2009, 11:23 ч.

На плюс

Google с рекордна печалба от $1.6 млрд.

BNews.bg

Google с рекордна печалба от $1.6 млрд.

След добрите печалби на американската банка JPMorgan и технологичния гигант Intel и Google излезе със супер новина за предпоследното тримесечие - чиста печалба от $1.64 милиарда. Това е знак за излизане от рецесията на рекламния пазар, коментират анализатори

Печалбата на Google от $1.64 милиарда е с 27% по-висока спрямо същия период на 2008-а.
Приходите за трите месеца достигнаха $4.38 милиарда, което е близо три пъти над прогнозираните $1.29 млрд.

„Най-лошата част от рецесията е зад гърба ни и това, което става, ни изпълва с оптимизъм за бъдещето”, каза Ерик Шмит, изпълнителен директор на Google.

Добрата новина подейства като динамит за акциите на Google, които повишиха цената си с 3.1% и достигнаха   цена от $546.35.

„Никоя компания не може да се сравнява с Googl. Yahoo бавно залязва, а Bing е прекалено малка засега”, казва Коин Гилис, главен анализатор на компанията "Бригантин Ъдвайзърс".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари