петък, 16 октомври 2009, 11:48 ч.

Бой между джуджетата

Костов, Яне и Волен се хванаха за гушите

BNews.bg

Костов, Яне и Волен се хванаха за гушите

След като в четвъртък разцепиха мнозинството заради несъгласието си с промените в закона за МВР, днес Костов и Яне отново скочиха срещу ГЕРБ - този път заради промените в закона за ДАНС. Волен се ядоса и им посочи мястото при опозицията.

 

Малките партии, които подкрепят правителството на ГЕРБ и често са определяни като джуджетата в парламента, се скараха в парламента кой е истински и кой фалшив партньор на управляващите. Повод за препирните станаха промените в закона за ДАНС, внесени от Министерски съвет.

Те бяха разкритикувани от лидерите на ДСБ и РЗС Иван Костов и Яне Янев, което раздразни силно шефа на „Атака” Волен Сидеров. И в четвъртък неговата  партията се оказа единствената, която подкрепи ГЕРБ при гласуването на промените в закона за МВР.

 „Обсъждаме закон за агенцията за сигурност, а не нашето партньорство”, каза им лидерът на националистите и ги посъветва, ако не са наясно със себе си, да седнат при опозицията. Дали няма двустранна коалиция между ГЕРБ и "Атака", попита пък Яне Янев.

Сините упрекнаха ГЕРБ, че запазват репресивния характер на ДАНС. „Не може да се действа по стария начин - чрез ограничаване на свободите на хората, разкриване на фирмените тайни”, каза лидерът на ДСБ Иван Костов. Той упрекна управляващите и за многото неясноти в закона.

Яне пък поиска да паднат някои от привилегиите за агентите на ДАНС.

От опозицията пък нападнаха мнозинството, че дава прекалено правомощия на МВР и на вътрешния министър за сметка на ДАНС.

„Вие не сте случайни минувачи през сградата на парламента, не може да се правите, че не разбирате”, отвърна им пък Волен.


В крайна сметка РЗС и част от сините подкрепиха промените и те бяха приети със 122 гласа „за”, 30 „против” от БСП и ДПС и 20 въздържали се депутати от Синята коалиция и БСП. 


Сред промените в закона, внесени от правителството, са служителите на ДАНС да не могат да работят под прикритие, да получават половин работна заплата по време отпуската си, да арестуват само в обекти, охранявани от агенцията, МВР-шефът да позволява използването на СРС след разрешение на съда и др.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Петко - 19:24, 16 окт.

    До Двуликият - Председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Яне Янев, Като председател на Национално сдружение – БЗНС на 18.04.2001г. Вие подписвате с Милан Дренчев председател на БЗНС “Никола Петков” Решение № 001/18.04.2001г. за Образуване на предизборна коалиция “Обединени Земеделски Сили”. До Двуликият - Председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Яне Янев, Ще Ви задам няколко въпроса: 1. При подписването на цитираното по-горе Решение № 001/18.04.2001г., Вие знаехте ли, че БЗНС “Никола Петков” има задължения към Републиканският бюджет – Главница /ЗДДС/ - 424 585 лв. и Лихва за просрочие в размер на 71 294 лв.??? 2. Как с такова задължение, предизборна коалиция “Обединени Земеделски Сили” бе допусната, да участва на парламентарните избори през 2001г.??? 3. Към 14.10.2009г. Политическа партия “Никола Петков” /БЗНС “Никола Петков”/ има задължение към Републиканският бюджет – Главница /ЗДДС/ - 424 585 лв. и Лихва за просрочие в размер на 505 500 лв.??? 4. Защо до този момент Политическа партия “Никола Петков” /БЗНС “Никола Петков”/ не се е издължила към Републиканският бюджет???

  • демократ - 13:17, 16 окт.

    ами, Яне се знае с кой играе, а Генерали за Експресно разграбване на БГ предстои да усетим

Напиши коментар

Коментари