петък, 16 октомври 2009, 12:13 ч.

Б+Б=Любов

Разбрахме най-после кой е личният PR на Бойко. Берлускони!!!

BNews.bg

Разбрахме най-после кой е личният PR на Бойко. Берлускони!!!

София жужи през последните дни. Станахме интересни за световните медии. Голяма стъпка за нас, колкото и да е малка на фона на истинските новини по CNN. Доскоро бяхме забравени и от бога, и от ЕС, и от САЩ. Берлускони изнесе открит урок по политика на българските си колеги.

 

Политиката е шоу, но и преди всичко е работа за интересите на хората. Той сподели своите простички четири правила за успеха. Ето ги: работа, уважение, доброта, справедливост. Много мъдрост и сила има в този човек.

Това е и основното послание, което десен лидер номер едно на Европа ни остави. Ей, български политици, просто бъдете хора и стойте близо до нас. И да си знаете гьола, както правят жаб/ар/ите. 

Идването му в България е сериозен успех на новото правителство. С протекцията на Ел Кавалиере Бойко Борисов получи отворени врати навсякъде в Европа. Само за десет дни нашият премиер беше гост на немския канцлер Меркел и на френския президент Саркози. Два дни след визитата в Елисейския  дворец Бойко вече стискаше ръката на Силвио в София или по-скоро Берлускони пипаше мускулите на нашия Батман за удоволствие на всички журналистки.

Кредитът на доверие, който има новият ни премиер по света е огромен. На този фон предишното правителство със всичките му езикови салтанати изглеждаше трагично. Царят, Станишев, Доган и Плугчиева знаеха общо 11 езика - царят твърдят говорил седем, Сергей - руски и английски, Доган - турски, а Плугчиева - немски... И какво от това? Дрън - дрън! Те можеха да говорят, ама никой не искаше да си говори с тях през втората половина от мандата им. Заради тях България беше аут от сметките в световната политика.

Бойко Борисов знае само български, а много често нарочно го говори на шопски диалект от Банкя. И всички го разбират и всички искат да го чуят. Дори италианците, които по принцип мразят чуждите езици. Защото говори честно и прямо за проблемите на страната си. В чужбина знаят за нас благодарение на неговите думи, нищо, че знаят предимно лоши работи. Това е истината.

Берлускони като маестро на сценария набързо раздаде правилните роли в България. Бойко да си гледа рейтинга и да решава проблемите на хората. Но да не се самозабравя. Здравословният рейтинг на добрия политик е не повече от 70%. Какви са тези 75%? От тях се пада много отвисоко.

Ролята за Първанов направо звучи като писана от Бекет. „Политически турист". Звучи абсурдно, обидно и смешно. Но само на пръв поглед. Първанов съвсем не е турист в политиката. Даже обратното. Изживява се като ментор. Но даже в Италия разбраха, че се меси прекалено във вътрешните работи без да му е работа. Нека да си гледа външната политика, както му е разписано по конституцията. Млад, прав, красив нека прави добро впечатления по света и така да помага на страната си.

Някои сега злословят, че визитата на Берлускони била „имиджова". Ами такава е. Но по някой път в играта има и такива мачове, а те са по-важни от договорите, които след това никой не поглежда. Нима позитивният имидж, който ни гради най-богатият и най-успелият политик с най-голямата група в европарламента, не струва пари? Примерно като тези милиарди от европейските фондове. Айде поне един път да бъдем оптимисти и то, когато на крака ни идват да ни хвалят хора като италианския премиер - милиардер и световна знаменитост.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Мартин Идън - 14:05, 22 февр.

  Ако Борисов съумява да манипулира общественото мнение, то трябва да му се признае, че е един Макиавели на Балканите. Ако Българина му вярва безпрекословно, то трябва да му се признае, че е един Балканец в Европа. Ако хората, като Вас, се научат че Бог се пише с главно "б", всичко ще признаем, че има надежда. Макар и малка.

 • аз съм - 12:19, 19 ноем.

  баси боклуците завистливи! ще му лижете подметките на Бареков, докато сте живи, па и отттатък. жалки некадърници, как сте си подредили плюнките в синхрон с голи задници, само тоягата чакате някой да развърти...баси боклуците!

 • Todorka - 06:44, 22 окт.

  Министър председателя на България Бойко Борисов доказа: 1. Че е елементарен и първосигнален човек със самочувствие и без грам покритие! 2. Че върти, като развален грамофон едно и също до втръсване! 3. Че вечно някой му е виновен и крив! 4. Че е всичко друго но не и управленец! Неговата роля е не да решава проблемите. а да ги създава! 5. Че не блести с интелект! Феновете му също! Това го разбраха всички трезво мислещи Българи, като не гласуваха за него!!!

 • Доктор Охболи - 19:04, 19 окт.

  А ето цитат от "Най-влиятелния блог за политика...", както сам се величае в блога си Бареков: Берлускони не скри, че е притеснен от факта, че Бойко Борисов го минава по рейтинг. Време е лошият чичко доктор да влезе в студиото, да сложи онази ризка с дълги ръкави на Николайчо, защото горкото има нужда от компетентна помощ!

 • Дудуци Кавали - 18:59, 19 окт.

  Ех, Бареков, Бареков... Така започна в занаята: http://www.vbox7.com/play:c7e8ed67 така продължаваш, така и ще свършиш... Ама не си ти виновен, ами онези малоумни каки от битивито на културата, които те турнаха да се правиш на журналист.

 • Пенко - 20:04, 18 окт.

  Правилният въпрос: Как този среднограмотен малоумник е в ефир? Правилният отговор: Всички медии са червени. А червените медии създават образа на журналиста- гъзолизец има няма от 50 години. Така че не се сърдете на момчето, то толкова си може.

 • стилист - 11:25, 18 окт.

  http://barekov.btv.bg/?p=2435#comments

 • Бюреков - 10:45, 18 окт.

  Просто не го четете и не го гледаите този лизач.като му видите името плюите.

 • PR - 23:15, 17 окт.

  Бареков, ти или си заслепен или наистина си кух.Не може да не си усетил, че Берлускони много яко изгаври Бойко с опипването на мускулите.И понеже ти Бареков си нещо като ПР в сянка на Бойко би следвало да му обясниш, че Берлускони му се изсмя в очите, разбира се, по елегантен начин, но все пак го направи...

 • Viktoria - 21:28, 17 окт.

  Бареков, или прекаляваш, или текстът ти трябва да се чете условно - като литературна фигура, тоест посланието трябва да се търси извън прякото значение на думите.

Напиши коментар

Коментари