петък, 16 октомври 2009, 15:22 ч.

На улицата

Таксиджиите плашат с блокада София

BNews.bg

Таксиджиите плашат с блокада София

400 таксиметрови шофьори от София ще протестират пред транспортното министерство, ако и другата седмица Любомир Христов все още е и.д.шеф на "Автомобилна администрация". Обвиняват го, че покровителства картел в бранша, който подбивал цените им и не плащал данъци и осигуровки.

400 таксиметърджии излизат на протест пред транспортното министерство следващата седмица, ако и тогава Любомир Христов все още е начело на агенция „Автомобилна администрация”. За това предупредиха от Националната федерация на таксиметровите водачи в България, в която членуват около 15 000 души.

От организацията са дали на зам.-министъра на транспорта Камен Кичев куп документи и писма, които според тях уличавали в нелоялна конкуренция и укриване на доходи големи таксиметрови фирми. По сметки на сдруженията от близо 49 000 таксиметърджии в България, които карат 36 000 автомобила, едва 9100 си внасят осигуровките. Масово се работи без трудови договори и на фиктивен адрес се регистрират по 300-400 фискални таксиметрови апарати. От федерацията дадоха пример за  ЕТ „Роза” с адрес Факултето в София, алармира Ромео Ценков, собственик на  фирмата „Такси за 1 долар”, която има 100 коли. Според ощетените част от "сивите" пари на конкуренцията отивали в партийни каси. От Федерацията обвиняват и.д. шефа на „Автомобилната администрация” Христов, че е в комбина с няколко големи фирми за таксиметрови превози в София.

За BNEWS Любомир Христов заяви, че не желае да коментира подобни изяви. Не ме вкарвайте в дебати, това е все едно да обяснявам, че нямам сестра, каза той по повод обвиненията на браншовиците.  
Христов е в ръководството на автомобилната агенция от три години и половина. Той беше заместник на червения активист Володя Киров и пое поста и.д. директор на ИА "Автомобилна администрация" при новото правителство.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Monte Kristo - 18:17, 20 окт.

    Цървула шишо бакшишо няма даже и срам да се нарича така. От мизерните лакеи на Лазаров таксиметровите водачи са на този хал.Менте е фирмата на Лазаров - о кейо. Но мизерникът си остава мизерник. Дори не заслужава човек да се занимава с него.

  • шишо бакшишо - 19:15, 16 окт.

    Я, татето на "мъртвите души" проговори ... абе Ромео - дай да не връщаме минали неща, че се сещам за поне 2 твои пирамидки ... и вземи смени персонажите около теб с поне по умни .. предния "браншовик" - степ танцьор ... - сегашния ти фаворит - шеф на ментетата "ок-суперлукс" . я да каже аверчето ти Яне Янков - колко бакша на трудов договор има в неговата фирма, и останалите, близо 100 в София - дето са фискализирали с данните на фирмата му - що чинят че работят при "лошите" ? ... а те - трудови договори имат ли ?? ..

Напиши коментар

Коментари