събота, 17 октомври 2009, 14:37 ч.

Кинотуризъм

Преди ходехме по стъпките на Ботев, днес - на Шехерезада

BNews.bg

Преди ходехме по стъпките на Ботев, днес - на Шехерезада

Преди ходехме по стъпките на Ботевата чета. Днес се организират пътувания по стъпките на Онур и Шехерезада от филма "1001 нощ", на Инджи и Мехмет от "Перла".Специални екскурзии водят нашенците до къщите и по-характерните места в Турция, където са снимани популярните сериали.

 

Турските сериали „1001 нощи" и „Перла" пощуриха  драгия зрител и  подшушнаха идея на туроператорските  фирми да размърдат позаспалия пазар в сектора.

На много от сайтовете, предлагащи туристически услуги, се мъдрят предложения от рода на: Подарете си един незабравим уикенд в Истанбул. Докоснете се до перлата на Ориента. Почувствайте атмосферата на бита и ежедневието на героите от сериала „1001 нощи", следвайки стъпките на Шехерезада.

Султанският дворец „Долмабахче Сарай", църквата „Света София" и хилядите забележителности  досега не бяха в състояние да събудят интереса на нашенеца към древния, космополитен Истанбул. Днес нещата са други.

Мегаполисът като магнит привлича туристи от всички страни, където се излъчват сапунките. Красивите актьори, скъпите луксозни къщи, екзотичните ориенталски места, яхтите, където са снимани сериите, са вече постижим блян за феновете.

Едно от най-посещаваните места е 100-годишната вила, в която Онур и Шехерезада живеят след сватбата си в "1001 нощ". Намира се в аристократичната част на Истанбул. Изящната постройка служи за декор на много филми. В нея е отсядала Агата Кристи. Продуцентите на «1001 нощи» са платили сумата от милион и двеста хиляди долара, за да я наемат.

 Докато в България се чудим  как да се рекламираме като туристическа дестинация с ходене по изложения и незабележими рекламни клипове, комшиите успяха с няколко сериала.

Дано само не пуснат сапунка, снимана на Луната.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 5q - 11:52, 20 окт.

    Живо промиване на мозъци. Това ли е живота на комшиите ни? Това може да се види във всички западни сериали. Каква е разликата?

Напиши коментар

Коментари