петък, 16 октомври 2009, 15:43 ч.

Карт бланш

Десните оставят Фандъкова сама да избира екипа си

BNews.bg

Десните оставят Фандъкова сама да избира екипа си

ГЕРБ, ДСБ и СДС подписаха предизборно споразумение за подкрепа на Йорданка Фандъкова в битката й за кметския стол на София. От сините партии обявиха, че няма да имат претенции за новия екип, който тя сама ще си избере. Мечтите на Георги Кадиев ще приключат на 15 ноември, зарече се Атанас Атанасов от Костовата партия

 

Софийските лидери на СДС и ДСБ дадоха карт бланш на кандидата на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова сама да избере заместниците си.

Пазарлъци за постове не са водени, уверяваха градските лидери на трите партии, след като днес подписаха официално  споразумение за предизборно сътрудничество в подкрепа на Фандъкова.

Гласуваме доверие на г -жа Фандъкова и тя ще може да подбере екипа си и от трите партии, ако прецени, каза Атанас Атанасов от ДСБ, намеквайки за очакван реванш за тъмносинята подкрепа.

Борислав Бориславов от СДС беше категоричен, че неговата партия ще застане  безусловно зад новия екип. Въпреки че доскоро работеше като заместник на Бойко Борисов в Столичната община, вероятно ако бъде избрана, Йорданка Фандъкова ще прави оценка на работата на доскорошните си колеги заместник- кметове и ще преценява дали да ги остави в екипа си. 

По време на кампанията трите партии ще имат отделни предизборни щабове, които ще работят съгласувано, но ще организират самостоятелно кампаниите си. Началото на предизборното състезание ще започне през следващата седмица, когато ще бъде обявено и мотото на кампанията на Фандъкова.

От СДС и ДСБ не пропуснаха и изказванията анти-БСП. Бориславов нарече кандидата на социалистите Георги Кадиев „усмихнатото лице на Румен Овчаров”, а Атанасов предрече, че мечтите на червения кандидат ще приключат на 15 ноември.  Няма да позволим на бившите комунисти да надигнат глава, обеща човекът на Костов

Трите партии са се договорили в бъдещото управление на кандидата на ГЕРБ да се приложи пакет от антикризисни мерки, да се опазват зелените площи, както и заедно да подготвят и одобряват бюджетите на София до края на мандата. В споразумението като приоритет е записано децентрализация на общинския бюджет към районните кметства, за което отдавна настояват от ДСБ, и запазване на културно-историческото наследство, което е стара мечта на археолога Борислав Бориславов. СДС и ДСБ са се преборили и да имат правото на ефективен и непосредствен контрол на бъдещия кмет от Борисовата партия. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари