неделя, 18 октомври 2009, 10:12 ч.

Биогориво

Шведи се топлят с тела на зайци

BNews.bg

Шведи се топлят с тела на зайци

Общината на Стокхолм е намерила нестандартен начин да се отърве от бездомните зайци, които са напаст за града и унищожават зелените площи. Убива ги, а след това ги изгаря използва за отопление на жилища.

Телата на хиляди зайци захранват топлоцентрала в централна Швеция. В Стокхолм зайците са голям проблем, защото унищожават парковете в столицата и затова жителите са измислили нестандартен начин да се отърват от тях.

Въпреки че Швеция не е истинската родина на зайците, тяхната популация постоянно се увеличава от пуснатите от собствениците на свобода домашни животинки, съобщи BBC.

Тъй като няма хищници, които да възстановят баланса, общината на Стокхолм наема хора, които да ги убиват.
Един от ловците споделя за немското издание Spiegel, че миналата година са били убити 6000 зайци, а тази още 3000. След това телата им се замразяват, а после се изпращат в топлоцентралата в град Карлскога. Там те се изгарят, а с получената по този начин енергия се отоплят жилища.


Konvex - компанията, която извършва доставките за топлоцентралата, е изработила нова технология за обработка на животински отпадъци и така се решава проблемът с телата на умрелите животни.

Реакциите в Швеция са различни. Жителите на градчето, където се изгарят животните, приемат това спокойно. Но в Стокхолм не са добре настроени към умъртвяване на пухкавите животинки.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Озадачен - 11:59, 18 окт.

    Според Марина Маринова шведи и швейцарци една и съща нация ли са?

Напиши коментар

Коментари