петък, 16 октомври 2009, 17:30 ч.

На казана

Митничари изловиха 1392 литра нелегална ракия

BNews.bg

Митничари изловиха 1392 литра нелегална ракия

Инспекторите от Бургаската митница съвместно с полицията са запечатали четири казана с инсталации за нелегално производство на етилов алкохол в Котленско. Всяко второ митническо нарушение в района на Бургас било свързано с нелегално варене на ракия, обобщават от митниците.

Четири нелегални казана за ракия, оборудвани незаконно с обемни и модерни съоръжения, са запечатали митническите инспектори от Регионалната митница в Бургас при проверка на територията на община Котел през последното денонощие. От казаните са били иззети 1 392 литра нелегален етилов алкохол. Три от запечатаните нелегални обекти за дестилиране на алкохол се намират в котленските села  Ябланово, а четвъртият е в Малко село.

От търговски обекти в района са били иззети при проверката и 65 400 къса цигари без бандерол или такъв, чийто срок е изтекъл. Заедно с данъчните в акцията са участвали и полицаи, съобщават от пресцентъра на митниците.

416 акцизни проверки са били извършени от Регионална митническа дирекция в Бургас през последните месеци, от които 41 са били инспекции на казани за ракия. Именно с нелегалното варене на гроздова е свързано всяко второ нарушение, обобщават от митниците.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари