петък, 16 октомври 2009, 17:58 ч.

Според ген. Атанас Атанасов

Докладът на ДАНС с корумпираните министри бил фалшив

BNews.bg

Докладът на ДАНС с корумпираните министри бил фалшив

Прякорите на корумпирани политици /Наглия, Локум, Цуг и пр./ са измислени наскоро някъде, а така нареченият доклад на ДАНС може да е написан от всеки, заяви пред BNEWS ген. Атанасов. Той коментира имената на политиците, замесени в скандала с ВСС, както и решението на съда да върне Драшков на поста му в ДАНС.

 

- Г-н Атанасов, лидерът ви Иван Костов, който е и шеф на комисията за контрол над ДАНС, отново обяви, че няма доклад за корумпирани министри. Членът на комисията Яне Янев пък заподозря Костов, че крие наличието на документа, защото в него имало имена на министри и от неговото правителство. Преразказан, докладът се появи в седмичника "Галерия". Каква е истината според вас?


- Аз не мога да знам какво има в деловодството на ДАНС, но ако имаше систематично подготвен документ от агенцията за корупция в управлението на страната, би следвало този документ да е бил на бюрото на Станишев. Обстоятелството, че Станишев заяви, че никога не му е докладван такъв документ, означава, че става въпрос за публична манипулация, която е насочена към днешното управление - внушава се, че са предоставени обилни данни за корупция, а по тях се бездейства. Автори са бивши служители, които търсят някакъв тип политическа реализация. Иначе екзотичните изказвания на Янев са много интересни, но те за пореден път доказват, че той е свързан, дори емоционално, с бившето ръководство на ДАНС.


- Какво е това, което публикува в. "Галерия" тогава?

- Това, че министрите на Станишев са корумпирани, го знае не България, ами целият свят. И всеки би могъл да си напише какъвто си иска доклад, като прочете вестниците от последната година. И имайки предвид тази справка, която излезе преди време, изготвена от екип на Цвятко Цветков, това показва, че всеки може да напише такъв доклад за корупцията на правителството на Станишев. Въпросът е, че най-вероятно тези документи в кавички не са готвени от институции на държавата, а се готвят в определени кръгове извън държавните институции за разчистване на политически сметки.


- Намеквате, че и Цвятко Цветков може да е писал така наречения доклад на ДАНС с корумпирани министри?

- Нямам представа, може и да е участвал. Той е на всяко гърне мерудия, но от 1997 г. не е никакъв в държавата, а борави с класифицирана информация сякаш е началник на службите. Това е много интересен въпрос и той има своя отговор. Един от големите проблеми на цялостния български преход е в това, че политическата полиция на комунистическия режим не беше разградена и намери своя подслон на "Позитано". И със своите средства и методи продължава да трови обществено-политическия режим в България.


- Кой се крие зад прякорите на корумпирани политици от така наречения доклад на ДАНС?

- Аз си мисля, че те съвсем скоро са измислени някъде и ги лепят сега. Изобщо не знам, нито пък съм чул в службите да има такива неща. И това отново е свързано с конгреса на БСП, защото няколко групировки там воюват помежду си, удряйки се по главите с папки. От едната страна е Станишев, който е взел на въоражение Цвятко и компания, от другата страна силното лоби срещу Станишев е Гоце Първанов, който, готвейки се да излезе от президентството, със същите средства  и методи, се опитва да си върне партията. Какво означава този доклад за корумпирани министри за Станишев - това е инструмент в ръцете на групировката на Първанов, с който да се опитва да свали Станишев. И занимават цялата държава с вътрешнопартийните си битки.


- И вие, и Костов твърдите, че доклад няма, а той сезира прокуратурата за изтичане на информация в него?

- Никой не може да каже къде свършва истината и къде започва манипулацията с тези документи, защото те не са продукт на институция и никой не носи отговорност с подпис под тях. Не е изключено в тези твърдения да има определени елементи, които да представялват класифицирана информация. Възможно е в някоя разработка на ДАНС да има засичане на връзка с определен депутат.
Знам конкретна такава информация, която беше докладвана на прокуратурата преди година и нещо. В хода на разследването по делото бяха призовани и разпитани като свидетели двама депутати от БСП - Младен Червеняков и Димитър Дъбов по едно дело за укриване на акциз. Тогава стана много тежък скандал и делото беше отнето от следователя, който го водеше. Скандалът станал за това, че депутатите се оплакали как може да си позволяват следователите да ги разпитват. Така че е твърде възможно в някои от документите на ДАНС да има разни засечки, които обаче никой не може да каже по какъв начин са инкорпорирани в справка, която се разпространява апокрифно.


- А как ще коментирате решението на съда да върне Иван Драшков в ДАНС?

- За мен това решение беше очаквано, защото всеки един юрист знае, че актовете на Министерски съвет и на всеки един административен орган, които засягат кадрови въпроси, задължително трябва да бъдат мотивирани. Решението за уволнението на Драшков не беше мотивирано. От друга страна обаче това решение е поредното доказателство, че през миналата година в ДАНС беше проведена политическа чистка на неудобни за режима на Станишев офицери.


- Знаете ли кои са имената на тримата политици, замесени в скандала с Красьо от Плевен?

- Това, че Красьо е от Плевен, е много показателно, защото през последните шест-седем години, да не казвам и повече, имаше в средите на юристите утвърдено мнение, че кадровата политика на съдебната система минава през Плевен. Хора, с които е свързан въпросният Красьо, и затова има данни и в публичното пространство, би могло да се каже, че са тримата кадровици на бившата тройна коалиция - Милен Велчев, Румен Петков и Касим Дал. Това са тримата политици, с които въпросният Красимир има установена връзка. И всички знаят, че това бяха скритите кадровици на трите партии. От там нататък има засечени и много други лица, сред които и политици, но тези три лица са знакови.


- Вашите данни за контактите на тримата с Красьо от службите ли са?

-  Красимир е имал връзка с тези лица. Това е публична информация в Плевен. Аз не коментирам какво има в службите, защото не съм им чел папките. Между другото Милен Велчев си призна. Не знам защо журналистите не питат Румен Петков и Касим Дал какви са им връзките с Красьо. Някои се опитват да кажат, че той бил координатор на предизборните щабове на трите партии в Плевен. Това е много интересна роля. Как този координатор започва да се занимава в последствие с въпросите на съдебната система?

Между другото главният прокурор пред ВСС каза три имена. Очакването на хората от прокуратурата, че от това наказателно производство едва ли ще се стигне до осъдителни присъди. При това положение общественият интерес налага главният прокурор да извади цялата информация пред кадровия орган. Като е каза "А" да изкара цялата азбука.

Уточнението му - тримата са засечени, а единият е имал петсекундна връзка - имам съмнение дали това е вярно. Мисля си, че беше направена селекция, че от тия тримата единият трябва да остане. Откъде накъде? Съмнявам се и дали са установени контакти на Красьо само с трима членове на ВСС.


- Мислите, че има още?

- Не мисля, а съм убеден

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Todorka - 06:43, 22 окт.

  Министър председателя на България Бойко Борисов доказа: 1. Че е елементарен и първосигнален човек със самочувствие и без грам покритие! 2. Че върти, като развален грамофон едно и също до втръсване! 3. Че вечно някой му е виновен и крив! 4. Че е всичко друго но не и управленец! Неговата роля е не да решава проблемите. а да ги създава! 5. Че не блести с интелект! Феновете му също! Това го разбраха всички трезво мислещи Българи, като не гласуваха за него!!!

 • demokrat - 16:43, 17 окт.

  ami da, Atanasov i Drashkov sa svarzani, tcengedjiiniza na GNOM, gadi mi se kato desen tcovek ot Kostoff i ruskata mu vrazka atanasov

 • Карина - 12:09, 17 окт.

  освен контакти с членове на ВСС, прословутият Красю е поддържал такива и с прокурори, един окръжен пр-р, който не е член на ВСС се е записал със 17 разговора,какво ли са си хортували толкова и той ли се е отдал на браготворитеност :))). Велчев да не се ослушва и да замазва случая до ВСС и двамата му членове

 • Карина - 12:04, 17 окт.

  за хората които четат по внимателно от публикацията във в.Галерия е видно, че т.нар. Доклад на ДАНС за корупцията всъщност е "Анализ на състоянието на средата и отчет на собствената дейност през първото 6м. на 2009", а другото са преразкази на галеристите, но защо пък точно на тях трябва да вярваме :)))), дата на класифициране на Анализа -10,07.2009г. т.е. 5 дни след изборите, след което по закон трябва да бъде предаден на ми.пред., президента и пред. на НС, от 27 юли той е на разположение на новия мин.председател, който би следвало да действа по него, ако има подобни данни в този Анализ. Това са фактите, другото е някой нещо твърял, видял, знаел, типична ченгесарска история.

 • усмихни се - 22:52, 16 окт.

  Ген.Танас Танасов Човекът, който стана идол за поколения българи, руснаци, украинци, поляци, чехи и германци, отново направи сензация. През последните няколко години великият психомедиатор, които по времето на Костофф лекуваше от ТV екрана, сега прави това със своя салам. Той има уникална форма и се носи като стилна притурка, която става както за жени, така и за мъже. Кръглата форма, служи като естествен щит срещу отрицателни енергийни влияния. В салама му е вградено СРС, което увеличава естествените заподозрителни сили на човека. Генарал Tанас Tанасов е от личностите, които и без излишен шум приковават вниманието на социалистите и широката посинена публика. Неговата хинтуиция и хталант привличат последователи, както в Абсурдистан, така и извън нея. Предстоящата му мемуария, специално "композирана” за пространствата на галерия "Дъ съ ЪбЪ", е съставена предимно от компромати, шантажи и компроматни фотографии. Някои от творбите респектират не само с размерите си, а с интелигентността и проницателността, с която са изпълнени. Авторът е от идеалистите, които умеят да се превъплъщават и умело да транскрибират по свой начин определени пластични открития. Лявата му ръка успява да хармонизира противоречието на действителност и въображение.Дясната е инструмента за практически споделяния. Зад посинелите лица с които приковава вниманието са характерни припламвания с причудливи композиции, разкривайки ту сложността на цялостната панорама, ту елегантността на детайлите. Танас Танасов е роден през 1900 г.в Перник През 1991 г. завършва специалност компроматор в МВР в курса на проф. Костофф. Член кореспондент е на Галактопол. Работи в областта на изнудването и компрометирането, експерт-консултант в сферата на СРС. В началото на века в Страсбург за първи път е публикуван фундаменталният му труд, станал известен с краткото име "Подозиране на нациите". Танасов е ярък поддръжник на либералното шантажиране и често е наричан баща на недоказуемите доказателства. Той е сред първите, които отстояват тезата, че търсенето и предлагането трябва да определят силата на шантажа и натиска. Освен това Танасов отхвърля правителственият мораториум върху СРС като неефективен и неефикасен. Танас Танасов защитава свободното компроментиране като предприемачество и въвежда понятието "невидима ръка" (Invisible Hand) - с него Танасов подкрепя тезата си, че когато всеки индивид и политико-стопански субект следва собствения си интерес, резултатът е оптимален за цялото общество. С други думи, развитието и просперитетът на обществото задължително минават през успешното развитие и просперитет на СРС.

 • Петко - 19:26, 16 окт.

  До Двуликият - Председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Яне Янев, Като председател на Национално сдружение – БЗНС на 18.04.2001г. Вие подписвате с Милан Дренчев председател на БЗНС “Никола Петков” Решение № 001/18.04.2001г. за Образуване на предизборна коалиция “Обединени Земеделски Сили”. До Двуликият - Председател на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Яне Янев, Ще Ви задам няколко въпроса: 1. При подписването на цитираното по-горе Решение № 001/18.04.2001г., Вие знаехте ли, че БЗНС “Никола Петков” има задължения към Републиканският бюджет – Главница /ЗДДС/ - 424 585 лв. и Лихва за просрочие в размер на 71 294 лв.??? 2. Как с такова задължение, предизборна коалиция “Обединени Земеделски Сили” бе допусната, да участва на парламентарните избори през 2001г.??? 3. Към 14.10.2009г. Политическа партия “Никола Петков” /БЗНС “Никола Петков”/ има задължение към Републиканският бюджет – Главница /ЗДДС/ - 424 585 лв. и Лихва за просрочие в размер на 505 500 лв.??? 4. Защо до този момент Политическа партия “Никола Петков” /БЗНС “Никола Петков”/ не се е издължила към Републиканският бюджет???

Напиши коментар

Коментари