понеделник, 19 октомври 2009, 13:39 ч.

Родно творчество

Реалност или фантазия в „Реално и фантазно” в Габрово

BNews.bg

Реалност или фантазия в  „Реално и фантазно” в Габрово

Изложбата „Реално и фантазно” на Драган Немцов представя сблъсъка на реалните представи за заобикалящия ни свят и въображението, с което можем да го погледнем. Експозето доказва как резултатът от тази симбиоза е почти реален, почти магичен. Освен градските пейзажи на Габрово, Етъра и София в изложбата са изобразени Летящи книги, Образи от САЩ, Велес, Зодии, Портрети, Строителни миражи и Свободна фантазия.

Самостоятелната изложба на габровския творец - Драган Немцов „Реално и фантазно”, прави своята премиера в четвъртък. Експозето включва повече от 100 творби на талантливия художник. На картините са изобразени пейзажи от Габрово, Етъра и София. Освен градската идилия, творецът Немцов е изобразил и Летящи книги, Образи от САЩ, Велес, Зодии, Портрети, Строителни миражи и Свободна фантазия... Експозицията представя един танц на въображението, който е своеобразен израз на надеждата на автора духовността да възтържествува.
 
Изложбата съдържа както реални фотографии, така и платна, изцяло конструктурирани от фантазията. Редом до снимките на обектите се намират фантастичните рисунки, в които въображението на твореца се е развихрило до краен предел. Материалите, от които са изработени платната, са акварел, акрил, използвана е и компютърна обработка. За фотосите в изложбата отговаря братът на художника – Илко Немцов.

Драган Немцов е роден в Габрово. Завършваа Художествената академия в София със специалност живопис при проф. Дечко Узунов. Член е на Съюза на българските художници от 1963 г. Има участия в над 100 общи и групови художествени изложби в България и чужбина – Македония, Хърватска, Румъния, Унгария, Мексико. 
Илко Немцов  има многобройни участия в национални и международни конкурси и салони на фотографията.  

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Мариян Попов - 15:06, 16 февр.

    Драги Илко, аз съм един габровец,напуснал Габровото преди 50 години и сега живущ в Пловдив. Задно сме играли като деца край булеварда/В.Априлов/ и на Бакойския баир,както и долу на игрището на "Успех". Бъди здрав! Мариян

Напиши коментар

Коментари