вторник, 20 октомври 2009, 12:13 ч.

Най-сетне

От 1 февруари ЧЕЗ трябва да върне месечните сметки

BNews.bg

От 1 февруари ЧЕЗ трябва да върне месечните сметки

След като близо година ЧЕЗ се опъва да върне едномесечното отчитане на електромерите, изглежда вече мърдане няма - последният им срок е 1 февруари догодина. След това всички абонати в Югозападна България, сред които е и столицата, трябва да получават обичайните месечни сметки за консумиран ток.

Компанията ЧЕЗ, която снабдява с електроенергия Южна България, вече е започнала преминаване към едномесечно отчитане на тока. Това заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране - Ангел Семерджиев.

1 февруари 2010-та е крайният срок, след който всички абонати на ЧЕЗ трябва да получават едномесечни бележки за изразходваната еленергия. За целта от компанията вече са започнали да наемат нови служители.

Ако до 1 февруари дружеството не изпълни решението на регулатора, може да се стигне до имуществени санкции или дори до отнемане на лиценза му, заплашиха от ДКЕВР.

Ангел Семерджиев добави, че енергийният регулатор ще следи преминаването към едномесечното отчитане да не става за сметка на качеството и сигурността на услугата.

„Преминаването към едномесечно отчитане на сметките и най-важното нещо за нас е да не се нарушава нито сигурността на електроснабдяването, нито пък качеството на снабдяването", каза председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари