вторник, 20 октомври 2009, 14:07 ч.

Вечна младост

Учени спират стрелката на часовника ни на 50 години

BNews.bg

Учени спират стрелката на часовника ни на 50 години

Науката върви напред и скоро ще може да премества стрелките на времето назад. Английски учени са изобретили вечни имплантанти, както и органи, които може да заместят вече износените.

Столетници с тела на 50-годишни са съвсем реалистична перспектива пред бъдещето на човечеството, разкриха английски учени, които работят върху иновативни методи за забавяне на стареенето. Те разработват тъкани, които се възобновяват, както и издръжливи имплантанти.

Нови бедра, колене и сърдечни клапи са изходната точка на учените, но в бъдеще повечето части на човешкото тяло, които се износват от времето, ще могат да се възобновяват, пише BBC.

Бедрен трансплантант, който може да трае на практика вечно, вече е реалност. С него костта може лесно да издържи 100 милиона стъпки, които човек прави, ако доживее до 100-годишнината си.

Междувременно екип от учени е развил уникален начин, който ще позволи на тялото да се възстановява само. Концепцията е да се изработят тъкани, които да се присаждат, а накрая и органи, които човешкото тяло може безпроблемно да приема.

Досега с помощта на тази технология са изработени успешно функциониращи сърдечни клапи.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари