вторник, 20 октомври 2009, 13:55 ч.

Пътешествия

Разходка из Изтока или до Народния театър и обратно

BNews.bg

Разходка из Изтока или до Народния театър и обратно

За седмица пред Народния театър са изложени вдъхновяващите фотоси от Ливан на Лина Петкова и Смаранда Сандулеско. Чрез тях те ни прехвърлят в друго време, в друг свят - в Земята на боговете...

Градинката пред Народния театър “Иван Вазов” тази седмица е домакин на екзотичните фотоси от перлата на Изтока – Ливан.
Съдбите на българката Лина Петкова и румънката Смаранда Сандулеско преплитат туристическия им ентусиазъм с приказката, наречена Ливан. Въвлечени във вихрушката на една от най-красивите източни страни и приютени в тази непозната за тях земя те снимат всяко кътче, което провокира въображението им.

Земя на боговете, както те наричат близкоизточната страна, изправя пред тях красотите на столицата Бейрут с историческите места и модерните й квартали. Разходката през Ливан оставя спомена от древни сгради, религиозни храмове, зелени пейзажи. Безспорно най-мистичен е храмът на Юпитер, който се смята за най-големия религиозен комплекс в Римската империя.

Снимките са като че ли от друго време, съхранени въпреки вековете. Фактът, че Ливан е размирен район очевидно не притеснява туристите, тъй като страната е предпочитана туристическа дестинация за любителите на екзотичното, историческото, мистичното, различното...

Снимките на пътешественичките говорят повече от думите - емоцията им е вдъхновяваща!
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари