вторник, 20 октомври 2009, 17:13 ч.

Нова мода

Работа след интервю по скайп?Защо не

BNews.bg

Работа след интервю по скайп?Защо не

Следващото ви интервю за работа може да се проведе пред уеб камерата на вашия компютър, докато сте се настанили удобно в креслото у дома. В стремежа си да пестят разходи, компаниите все по-често се обръщат към видео-чата, за да препитат кандидатите.

Преминаването от личен към онлайн контакт си има своите недостатъци – лоша връзка, прекъсване на разговора и други проблеми, свързани с комуникацията по интернет. Какви са преимуществата – първото и най-голямото, пестят се пари, коментира сп. Time.

Пионер в тази дейност станала компанията за онлайн търговия Zappos.com. След като разгледала своите разходи, свързани с HR, установила, че плаща огромни суми само за билети и нощувка на кандидатите за работа. Така решила да пробва да ги интервюира по скайп.

Видео връзката върши доста добра работа – тя може успешно да замести личния контакт, а в същото време е по-ефективна от телефонния разговор, според Zappos.  Добрата новина за безработните пък е, че могат да разширят територията, на която търсят, и лесно да се свържат с работодатели, които са на голямо разстояние.

Съвет към кандидатстващите – не забравяйте, че макар и по скайп, става въпрос за интервю за работа. Когато влезете в разговор трябва да сте се подготвили да говорите както за силните си страни, така и за недостатъците. Подходящото облекло и поведение пред камерата също не са за пренебрегване.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари