сряда, 21 октомври 2009, 12:36 ч.

Парламентарни връзки

Наредиха спешно да пуснат парното на депутатите

BNews.bg

Наредиха спешно да пуснат парното на депутатите

Зам.-шефът на Народното събрание Лъчезар Иванов уреди спешно да пуснат парното на депутатите в парламента, защото в този студ не може да се работи. Добрата новина за идващото топло отприщи парламентаризма и скара ГЕРБ и БСП.


Докато повечето българи зъзнат вкъщи и на работа, ръководството на парламента уреди спешно да пуснат топлото на депутатите, за да стане законотворческият процес по-приятен.

 

След почивката председателстващият заседанието Лъчезар Иванов от ГЕРБ обяви от трибуната, че се е разпоредил да бъде пуснато отоплението в Народното събрание. „В този студ парламентът не може да работи”, отсече той.

До обяд зъзнещи народни представители обикаляха кулоарите и се жалваха, че им е некомфортно. Депутатите от правната комисия, които се събраха на извънредно заседание в зала „Запад”, дори изкараха половината от срещата си на крак. Поседнаха, само за да гласуват.

След добрата новина от Лъчезар Иванов, че топлото идва, парламентаризмът се отприщи и социалистите в лицето на Михаил Миков бодро прочетоха поредната декларация, в която заклеймиха думите на Бойко Борисов, че е грешка, че БСП не е била закрита. Премиерът направи изказването си в неделя пред Нова телевизия, а ден по-късно ръководството на левицата се обиди за първи път в съобщение до медиите. Днес червените повториха констатациите си от преди два дни, че са част от Социнтерна и се възмутиха се от грубостта на Борисов.

„Г-н Станишев, като ви видях да влизате след почивката, разбрах, че готвите нещо”, отвърна на нападките от трибуната съпредседателката на ГЕРБ Искра Фидосова. Тя се скара на бившия премиер, че е изпуснал първата част от заседанието и му обясни, че в парламента се работи, а не се хленчи. „ГЕРБ призовава всички депутати да се въздържат от хленчене и разбор на изказвания в телевизионни предавания от трибуната”, каза Фидосова и допълни, че за това има и други места.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Верче, Верче - 22:43, 21 окт.

    Моме, ти не си клекнала, а направо легнала на Бюречето (пък ти и личи и на фигурата вече). Не беше такова момиче в "Експрес"! Първо, Лъчо Прометеев не е "уредил", а само "разпоредил". Второ - ти си отскоро в НС-то и не си наясно от висене по кулоарите - НС има локално парно, мое да си го пусне и през лятото, ако иска. И трето - без да съм изчерпателен, но в интерес на обективната истина - Бесепето обърна внимание на "политическата, но не само, култура" на премиера. Ама нали си при Бюречето, няма как да не го "прескочиш".Язък ти за потенциала!

Напиши коментар

Коментари