сряда, 21 октомври 2009, 14:52 ч.

На прицел

ГЕРБ вдигна мерника и на Кемал Еюп

BNews.bg

ГЕРБ вдигна мерника и на Кемал Еюп

ГЕРБ се прицели и в шефа на Комисията за защита от дискриминация Кемал Еюп и обяви, че няма да приеме отчета му за 2008 г. От ДПС пък обвиниха управляващите, че искат да закрият структурата. След час каране в парламента, депутатите отложиха гласуването за утре.

 

Управляващите вдигнаха мерника и на шефа на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) Кемал Еюп. След като през последния месец отхвърлиха един след друг отчетите на Комисията за финансов надзор, на Комисията „Кушлев” и на Националната здравно-осигурителна каса, намеквайки на шефовете им да се готвят за смяна, управляващите задействаха подобен сценарий и за комисията на Кемал Еюп. От ГЕРБ призоваха парламента да гласува въздържал се по отчета на КЗД, а „Атака” обявиха, че ще са против.

ДПС разбираемо поиска от колегите си да го подкрепят. Гласуването ще е утре.

Мотивите на ГЕРБ да бламират дискриминационната комисия е, че през миналата година се е самосезирала само 4 пъти и то по публикации в медиите. В същото време управляващите издадоха, че бюджетът на подобни комисии е между 5 и 10 млн. лв. на година. Сред обвиненията срещу КЗД е и, че е открила помещения в девет областни града, а е назначила на работа само 6 човека. „В тая комисия са само ваши кадри, там са, за да им намерите работа”, каза на ДПС Цветомир Михов от ГЕРБ.

От „Атака” пък поискаха КЗД да защитава правата на българите. „В комисията не се работи, защото е пълна с турци, вероятно има и цигани”, каза депутатът на националистите Станислав Станилов.

„Колеги, не пускайте гювеч на „Атака”, обърна се към ГЕРБ пък Четин Казак от ДПС. Той припомни, че водещата комиися в парламента е одобрила отчета на Кемал Еюп, а няколко дни по-късно мнозинството се е завъртяло на 180 градуса.

„Атака” диктува поведението на ГЕРБ”, отсече Казак и пожела на управляващите всички комисии, които оцелеят, да работят така, че да са доволни те. ДПС хвърлиха упреци към управляващите, че мнозинството иска да закрие комисията, а тя е изискване на ЕС. „Въпросът не е за и против комисията, а за това, че са изхарчени много пари, а не е свършено нищо”, контрира съпредседателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев.

Всъщност Комисията на Кемал Еюп се прочу най-вече покрай шумното й дело срещу Бойко Борисов. През миналата година тя беше сезирана от бургаски социалсти срещу думи на лидера ан ГЕРБ, че „В БСП няма морал”.

Тогава Еюп постанови Борисов да се извини на БСП и го заплаши с глоба от 10 000 лв.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари