сряда, 21 октомври 2009, 18:15 ч.

Ерос

Жените лекували главоболието със секс

BNews.bg

Жените лекували главоболието със секс

За много жени сексът е средство против главоболие. Интересно е, че нежната половина от човечеството не харесва прекалено мускулести мъже, а самците обикновено грешат в представите си за общата масата на мускулите, която се харесва на дамите.

Психолизите Синди Местън и Дейвид Бас от университета в Тексас са интервюирали 1000 жени, за да съберат информация за книгата си „Защо жените правят секс” (Why Women Have Sex). Те са открили 237 причини, вариращи от предвидимото чувство за ангажимент до нещо сравнително учудващо – за много жени сексът е средство против главоболие. И още нещо – любовта понякога заема доста по-задна позиция в класацията на причините, отколкото някои си представят.

В интервю за Times Бас говори за безбройните мисловни игри и всички други неща, които възбуждат или потискат женската сексуалност. Бас дава отговор и на въпроса какво трябва да направи мъжът, ако иска да помогне на своя шанс.

Интервюиращ: Вие сте един от авторите на изследването „Защо хората правят секс?”, проведено през 2007 г. Защо сега се концентрирате върху жените?

Бас: Открихме, че женската сексуалност е много по-сложна, отколкото се предполага.

Интервюиращ: Какви разлики открихте между мъжете и жените?

Бас: Има много важни разлики, причината за които се крие в пола, но те трябва да бъдат разглеждани в контекста на подобията. И двата пола – жени и мъже – правят секс, защото чувстват физическо привличане или просто за удоволствие или защото са влюбени. Но въпреки външното сходство, искам да подчертая, че женската сексуалност е много по-тясно обвързана с емоционалните преживявания.

Интервюиращ: Какви са основните причини, поради които жените правят секс?

Бас: Освен най-обичайните като физическо привличане, има и други. За част от жените това е начин за себедоказване и сексуално доказване, възможност за реванш, начин за осигуряване на „мъжко присъствие”, както и начин за облекчаване на болка и за преборване на по-леки здравословни проблеми като главоболие, нездрав сън и напрежение.

Интервюиращ: Има ли някакви по-любопитни открития?

Бас: Аз лично бях учуден, че реваншът е сред причините. Има и случаи, в които сексът умишлено се използва като средство за пренасяне на болести, които се предават само по полов път. Реваншът най-често означава връщане наново към партньора, който е изневерил, или контакт с половинката на жената, с която й е изневерил партньорът. Много ме изненада тенденцията за смяна на партньорите и желанието на някои жени за краткосрочни връзки с предимно обвързани партньори с цел запазване на текущата им връзка и създаване на предпоставка за по-дълъг живот на същата тази връзка.

Интервюиращ: Има ли обяснение на тези сложности в контекста на еволюцията?

Бас: Сексуалното привличане често се свежда до понятието „изборът на жената”, въведено от Дарвин. Съвременните жени са горното звено от поколението на древните майки, чийто сексуален избор винаги е бил резултат от мъдро решение. Като наследници на тези жени, способни на толкова успешни решения, днешните представителки на нежния пол носят в себе си сексаулната философия на своите предшественички. За тях сексуалната атрактивност е ключът към здравето, социалния статус и самозащитата.

Интервюиращ: Какви са физическите черти, които жените най-много харесват у мъжете?

Бас: Жените обръщат внимание на телосложението. Обикновено биват привлечени от по-високи мъже. Интересно е, че жените не харесват прекалено мускулести мъже, а мъжете обикновено грешат в представите си за общата масата на мускулите, която се харесва на жените. Лицето е също от значение.Симетрията на лицето е особено важна, от значение е и хубавата коса, и дълбокия глас. Жените обикновено не могат да се почустват привличени сексуално от мъже с женски тембър на гласа.

Интервюиращ: Какъв съвет ще дадете на мъжете, които не са благословени с телосложението на Майкъл Фелпс и лицето на Джордж Клуни? Какво трябва да направят те, за да останат в играта?

Бас: Да поддържат добра хигиена. Миризмата  и лошият дъх са недопустими. Интересно е, че жените имат по-добро обоняние от мъжете, а те понякога забравят за този факт. За жените миризмата е знак за лошо здравословно състояние.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари