четвъртък, 22 октомври 2009, 12:39 ч.

Фенска истерия

Да живеят вампирите!

BNews.bg

Да живеят вампирите!

В днешно време е "модерно" да се чете, както и да си сред истеричните фенове. Все по-малко млади хора четят, просто защото това им доставя удоволствие. Когато се появи творба от сорта на "Здрач" и продълженията му имаме две възможности - да се радваме, че хората на "новото" време прекарват повече време пред отворената книга или да съжаляваме, че тази книга не е някое достойно родно производство...

 

Както обикновено се случва в закостенялото българско общество, периодично се появява нещо модерно, по което всички да примират до Н-та степен. То не беше модерно да си фен на Паолу Куело, после на Хорхе Букай, а да не говорим за книгите и филмовите екранизации, посветени на очилаткото Хари Потър...

Както в повечето случаи се получава, истерията трае ден-два, докато не се появи някой който да докаже, че е невъзможно в 21 век авторското въображение да изпъкне с нещо чак толкова оригинално.

Така се случи и с поредицата от четирите книги, които залепиха мало и голямо до страниците си - Здрач, Новолуние, Затъмнение и Зазоряване. След книгите последва и обичайната истерия по филма.

Фенската любов явно се оказа доста краткотрайна. Или може би се намери, къде да се пренасочи. От Здрач към сериала True blood, който разбира се е в същата позната концепция - любов между човек и вампир. В крайна сметка тези истории не откриват топлата вода, подобни вампиро-човешки саги има отдавна и не е за учудване, че излизат нови и нови подобия, сега коя книга първа била излязла, пък кой автор от кого взел идеи - без значение, щом има фенове за всички - да живеят вампирите!

И все пак прекалено много внимание на тази иначе така фантастична любов - единственият комерсиал, който е някакси приемлив, е българското творчество.

Нека да не пълним така усърдно банковите сметки на озарени от сънища писателки, нека да е модерно да се четат книгите на талантливия българин Захари Карабашлиев, нека да е модерно да се гледат български продукции, като "Прогнозата" и "Източни пиеси"....

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • мелари - 15:09, 29 ян.

    ещш6тгфиэжщкаооэфишгэщкфш шжи,жао как не.................................................

  • лекси - 15:07, 29 ян.

    уууууууууууааааааааауууууууууу.

  • Inna Kraeva - 21:31, 26 окт.

    А бе, момиченце, защо си толкова елементарно. Що за теми, що за интерпретации! Ти колко книги (или поне вестникарски статии) си прочела? И защо му е на готин сайт прохождащо учениче?

Напиши коментар

Коментари