четвъртък, 22 октомври 2009, 12:46 ч.

Приказка от древността

Британец нареди Перперикон до Стоунхендж

BNews.bg

Британец нареди Перперикон до Стоунхендж

Древният тракийски град Перперикон бе включен в класацията на британския психолог Филип Кар-Гом, заедно с още около 50 културно-исторически паметници и природни забележителности по цял свят. Книгата на англичанина се нарича "Свещени места - от Стоунхендж до Сантяго де Компостела". Перперикон е единственото чудо от Балканите, включено в класацията.

Дух, дух, дух - това е единствената дума, която определя място като Перперикон. Едно място, което кара човек да забрави, че живее в 21 век, да забрави, че съществува компютъра, да забрави за суетата, за роботизирания ни свят и да се върне назад във времето...

Авторът на книгата Филип Кар-Гом е идвал много пъти в България, а освен това се оказва и запален по учението на Петър Дънъв. Луксозният му албум "Свещени места - от Стоунхендж до Сантяго де Компостела" излиза сега на български език.

Уникалното място, където тракийските ни прадеди са създали епохалния Перперикон - на 15 км североизточно от Кърджали, излъчва духовна енергия, обясни откривателят му проф. Николай Овчаров 

Участие в подобна класация може само да ни ласкае. При толкова културни и исторически паметници на територията на малка България трудно се намират някой, който да инвестира в тяхното превръщане в културни дестинации, които биха донесли приходи на страната.  
Докато се оплитаме в политически водевили, само да не изчезат всички поводи за гордост в родината!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Инна Краева - 21:47, 24 окт.

    На фона на другите материали в сайта, написаното - като съдържание, стил и правопис - прилича на първи опити в кръжок по журналистика в основно училище! Фактът, че подарявам на автора от личното си време, би трябвало да го поласкае. Но за анализ на "произведението"си, ще трябва да ми заплати!

Напиши коментар

Коментари