четвъртък, 22 октомври 2009, 13:55 ч.

Оценяваните

Борисов ще е щедър към работливите кметове

BNews.bg

Борисов ще е щедър към работливите кметове

Борисов обеща кабинетът му да е по-щедър към работливите кметове. Оценката за това дали един кмет е кадърен и бачка ще се дава на база на подадените за кандидатстване европроекти от съответната община.

 

Премиерът Бойко Борисов подкани кметовете да подават проекти за финансиране от еврофондовете и обеща правителствена подкрепа за най-активните от тях. Гаранция за това е подписаният в присъствието на Борисов меморандум за сътрудничество между вицепремиера Симеон Дянков и вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка Марта Гайецка. 

С присъщата си скромност Бойко Борисов не пропусна да похвали работата си като столичен кмет, която позволила София да има най-високия кредитен рейтинг у нас и така да взима най-изгодните кредити в Европа.  Сега и другите кметове можели да се възползват от намалението.

Кагато имат нужда от подкрепа, ние ще застанем зад тях, гарантира премиерът. Това ще стане благодарение на подписания днес документ, който дава право на България да получи техническа помощ от банката при усвояването на фондовете.

София има сериозна история в отношенията с ЕИБ. Банката даде 50 млн. евро за завода за боклук през пролетта, когато предишното правителство се дърпаше да отпусне средства.  С пари от евротрезора се копаят и няколко отсечки от метрото, а днес Столичната община получи и още 43,5 млн. евро за кръстовища на два етажа.

Изграждането им обаче едва ли ще започне скоро, тъй като конкурсът за избор на строители е в съда, а и кметството започва сложни преговори с вече избрани фирми за намаляване на цената и сроковете и за увеличаване на гаранциите и неустойките.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Todorka - 13:26, 23 окт.

    До всички смешници от ГЕРБ!!! Най–големият смешник в България е Бойко Борисов!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ!!! Смешници от ГЕРБ!!! Първо четете, а после пишете глупости по форумите!!!! Боклуци не са навсякъде в България. Най – много боклуци има в столицата на Република България гр. София. Много българи ще ме попитат, защо точно гр. София??? Ще им отговоря веднага – защото гр. София бе управлявана от най-големия боклук в България смешника Бойко Борисов и неформален лидер на ГЕРБ. Боклуците в другите райони на България са там, където кметовете са от ГЕРБ. Скъпи Българи, до 6 /шест/ месеца след управлението на боклука /смешник/ Бойко Борисов, България ще заприлича на гр. София!!!

Напиши коментар

Коментари