четвъртък, 22 октомври 2009, 14:56 ч.

Икономии

Чавес: 3 минути под душа са достатъчни

BNews.bg

Чавес: 3 минути под душа са достатъчни

Президентът на Венецуела Уго Чавес призова сънародниците си да се къпят бързо и съсредоточено, а не да губят време в песни под душа. Причината: недостигът на вода в иначе богатата на петрол страна.

 "Някои хора пеят под душа. А три минути са повече от достатъчни. Броих, три минути, и след това не воня." С тези думи президентът Уго Чавес призова сънародниците си към икономии на оскъдните водни ресурси на Венецуела. Чавес обясни, че ниското ниво на валежи са довели до критичното изчерпване на водата от Ел Гури, един от най-големите язовири в света.

Венецеула ще трябва да пести и от енергия и Чавес даже обеща специално министерство, което да се заеме с тези проблеми. 

Според Reuthers във Венецуела търсенето нараства с големи темпове, които слабата инфраструктура няма как да задоволи - още повече, че инвестициите в нея са слаби. Всичко това е утежнено допълнително от спада на водите на ВЕЦ-овете, които осигуряват голяма част от еленергията.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари