четвъртък, 22 октомври 2009, 18:00 ч.

Завръщане на гиганта

Windows 7 вместо Vista

BNews.bg

Windows 7 вместо Vista

Новата версия на Windows е опит на "Майкрософт" да докаже на разочарованите клиенти, че е единственият лидер на пазара и ще продължи да усъвършенства продуктите си. Новата система е много по-бърза и лесна за управление.

“Майкрософт” официално обяви пускането на Windows 7 -  едно от най-важните постижения на компанията през изминалото десетилетие. С новата версия на операционната система тя се надява да засили позциите си на пазара и да си върне клиентите, разочаровани от Vista.

Най-голямата в света софтуерна компания, която държи над 90% от пазара на персонални компютри, получи добри отзиви за своя продукт. „Неуспехът на Vista накара хората да се усъмнят в значението на „Майкрософт”, каза Брендан Барникъл, анализатор за инвестиционната компания Pacific Crest Securities. Така че това е първата сериозна крачка към възръщане на доверието в компанията.

Новата система е по-бърза, по-лесна за използване и има нови тач-скрийн функции. Тя излиза близо три години след пускането на пазара на Vista.

Windows 7 струва 199.99 долара. Продажбата й обаче няма да окаже моментален ефект върху печалбата, въпреки че има сигнали, че много компании смятат да преминат на Windows 7. В петък „Майкрософт” се очаква да оповести спад в продажбите за последното тримесечие.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари