събота, 24 октомври 2009, 14:05 ч.

Джаджи

Зарядно "унисекс" за всички джиесеми

BNews.bg

Зарядно "унисекс" за всички джиесеми

Ново универсално зарядно устройство за всички марки и модели мобилни телефони бе одобрено от Международния съюз по далекосъобщенията (ITU), който е орган към Организацията на обединените нации (ООН), съобщи BBC. Новата джаджа може да се използва за по-дълго време и най-важното - тя е абсолютно екологична, тъй като ще намали парниковите газове в атмосферата с 13.6 млн. тона на година.

Благодарение на универсалното зарядно ще могат да се спестят около 51 хил. тона излишни зарядни устройства, които се изхвърлят всяка година. Така ще се намали вредното въздействие върху околната среда.

Универсалните зарядни устройства постепенно могат да се въведат и в други области. Те имат малък USB порт за свързване към телефона и се базират на технологията за зареждане на батериите на цифровите фотоапарати.

Производителите на мобилни телефони няма да бъдат задължени да адаптират своите модели към новото универсално зарядно устройство. Въпреки това някои от големите компании вече имат готовност да го въведат. Sony Ericsson съобщи, че планира да пусне в продажба универсалното зарядно догодина, заедно със своите най-нови модели мобилни телефони

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари