понеделник, 26 октомври 2009, 17:10 ч.

Отличие

Българският Шаляпин с «Доктор хонорис кауза»

BNews.bg

Българският Шаляпин с «Доктор хонорис кауза»

Световноизвестният оперен певец Никола Гюзелев пристигна за церемонията по връчване на почетното звание на БАН «Доктор хонорис кауза» с красивата си съпруга - актрисата Ана- Мария Гюзелева.

На тържествена церемония в БАН знаменитият бас,  Никола Гюзелев получи почетното звание  «Доктор хонорис кауза». Почетната степен се присъжда на лица с особени заслуги за развитието на науката, образованието, културата.

 

Никола  Гюзелев е  от най-изявените представители на съвременното оперно изкуство. Ученик на световноизвестния педагог  проф.  Христо Бръмбаров, Гюзелев съчетава основните елементи на българската певческа школа, безупречната техника на италианското белканто и интензитета на славянската емоционалност. Едновременно с това, Гюзелев е и отличен художник, завършил Художествената академия в София и това явно му помага при одухотворяването на над 70 оперни персонажа, оставили своя отпечатък на повечето от най-прочутите оперни и концертни зали по света.

 

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Boyko - 00:04, 09 ноем.

    Kakvo se komentira za Maestro Guzelev. Svaliash shapka i mulcish!

Напиши коментар

Коментари